Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

жіночі туалети в кінотеатрах

ew.com

Четвер, 1 серпня 2019, 15:55

Парцхаладзе збільшить кількість жіночих туалетів у кінотеатрах

жіночі туалети в кінотеатрах

Мінрегіонбуд запропонував вдвічі збільшити кількість жіночих туалетів у театрах і кінотеатрах, для того, щоб скоротити черги.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

З 1 листопада вступають в дію нові будівельні норми щодо закладів культури, які у 2 рази збільшують кількість жіночих вбиралень в кінотеатрах та театрах при їх новому будівництві або реконструкції.

"Тепер розрахунок такий: 1 санітарний прилад на 15 осіб в кінотеатрах та 1 санприлад на 10 осіб в театрах. Їхня кількість визначатиметься розрахунковою місткістю цих закладів. Наприклад, якщо театр розрахований на 600 відвідувачів, то раніше потрібно було проектувати 30 жіночих туалетів (кабінок), а за новими нормами – треба буде 60" – йдеться у повідомленні.

Раніше розрахунок туалетних кімнат у кінотеатрах складав 1 санвузол (унітаз) на 30 осіб, у нових нормах передбачається 1 санвузол (унітаз) на 15 осіб. Для театрів старий розрахунок складав 1 санвузол на 20 осіб, новий розрахунок – 1 санвузол на 10 осіб. Тобто, кількість жіночих санвузлів, які тепер мають проектуватися, збільшили у 2 рази.

При цьому, частина туалетних кімнат має обов'язково проектуватися доступними для людей з інвалідністю та інших груп маломобільного населення, а також містити сповивальні столики для немовлят.

Такі зміни пов'язані з великими чергами, які сьогодні спостерігаються в жіночі вбиральні практично в усіх громадських закладах. Крім цього, як показують дослідження, жінкам для відвідування санітарних кімнат потрібно на 50% більше часу, ніж чоловікам. Тому в громадських місцях пропускна здатність жіночих туалетів значно нижча, ніж чоловічих.

"Такі зміни щодо збільшення кількості жіночих туалетів плануємо внести і в інші державні будівельні норми, що стосуються проектування громадських закладів, зокрема, закладів харчування, побутового обслуговування тощо. Це питання людям важливе і його треба вирішувати. Тому зараз вивчаємо можливість внести відповідні зміни і в інші ДБН, щоб збільшувалась пропускна здатність жіночих вбиралень в усіх громадських закладах та просторах" – пише Лев Парцхаладзе.

Нагадаємо, від сьогодні, 1 серпня, в супермаркетах площею 2500 кв. м і вище мають бути обов'язково громадські туалети.

Додамо, Мінрегіонбуд пропонує встановлювати туалети на нових або реконструйованих зупинках громадського транспорту.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.