Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

поліція

Понеділок, 5 серпня 2019, 11:16

Директор одного з підприємств Львівщини привласнив майже 200 тисяч гривень

поліція

Чоловікові, який привласнив відведені на ремонт доріг 198 тис. грн, загрожує до 8 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції у Львівській області.

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області, слідчого управління Головного управління Нацполіції Львівщини за процесуального керівництва обласної прокуратури викрили факт розкрадання бюджетних коштів.

У 2017 році міська рада одного з районів Львівщини уклала з комерційною структурою договір на проведення капітального ремонту вулиці. Кошторисна вартість робіт склала понад  2,7 млн грн. В подальшому склали додатковий договір на поточний ремонт цієї ж вулиці.

За даними правоохоронців, до актів про обсяги фактично виконаних робіт внесли завідомо неправдиву інформацію, що підтверджують висновки експертизи, через що на розрахункові рахунки підприємства-підрядника безпідставно перерахували грошові кошти в сумі 198,5 тис. грн, чим заподіяли збитки територіальній громаді на зазначену суму.

56-річного директора підприємства повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.1 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. 

Санкції статті передбачають  позбавлення  волі  на  строк  від  3 до 8 років, з позбавленням права  обіймати  певні  посади  чи  займатися  певною  діяльністю на строк до 3 років. 

Досудове розслідування завершили, обвинувальний акт скерували на розгляд суду.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.