Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Лижв'ярська, 30

Середа, 7 серпня 2019, 18:57

У Львові на Лижв'ярській спорудять багатофункціональний комплекс

Лижв'ярська, 30

Окрім готелю Hilton, новий комплекс на Лижв'ярській міститиме також конгрес-хол та капличку.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні у Львові на вулиці Лижв'ярській, 30 відбувся виїздний виконком Львівської міської ради, на якому обговорили особливості створення нового багатоповерхового готелю Hilton.

За словами представників забудовника, ТОВ "Парк Спейс", дана зона є унікальною, адже сполучає Стрийський парк та Парк культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького, тому тут планують багатофункціональний комплекс та інтегрувати його в систему парку, зберігши зелені насадження.

"Цей проект повинен стати новою візитівкою Львова і притягувати не тільки гостей міста, а й львів'ян. Ми хочемо тут створити і громадський простір, і бізнес-складову з конгрес-холом, готелем та бар-готелем під управлінням міжнародного оператора, який допоможе привабити туристів до міста", – запевнила керівниця компанії Алла Шамова.

Метою проєкту є перетворення Львова у центр для проведення симпозіумів, конференцій та презентацій міжнародного рівня. Сам готель розташований на території колишнього цвинтаря, тому на територію комплексу спорудять капличку.

"Ми вже провели спілкування з представниками різних конфесій, і для вшанування пам'яті всіх померлих ми створимо капличку всіх конфесій. Це буде пам'ять про ту історичну спадщину, яка була в цій локації", – запевнила Шамова.

Під час обговорення директорка юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич запиталася, чи замовником будівництва готелю на Лижв'ярській виступає та сама компанія, що планує будувати офіси на вул. Сахарова, 52, що Алла Шамова заперечила.

"Ні, це не той самий забудовник. Під цей проект буде створено окремий пул інвесторів, буде залучено міжнародне фінансування. Тож повна команда щодо цього проекту ще не сформована", – заявила вона.

Нагадаємо, 6 лютого 2018 року стало відомо, що у Львові біля Парку культури хочуть звести 5-поверховий готель. Тоді депутати міськради дозволили викупити ділянку ТзОВ "Апартготель".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.