Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Четвер, 8 серпня 2019, 10:16

У Львові виявили перевищення рівня забруднюючих речовин на майже усіх обстежених перехрестях

Львів

У місті оприлюднили результати аналізів води та повітря, які показали перевищення допустимих концентрацій забруднюючих речови на 27 міських перехрестях та у 24 водоймах.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.
 
Мобільна хімічна лабораторія КП «Адміністративно-технічне управління» у IІ кварталі 2019 року обстежила 35 водойм та промоніторила 30 перехресть міста Львова. Відтак, перевищення гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин фахівці виявили на 27 з 30-ти обстежених міських перехрестях та на 34 з 35 водоймах Львова.
 
Зокрема, перевищень забруднюючих речовин немає на 3 перехрестях: пр. Свободи – вул. Дорошенка; вул. І. Франка – вул. Зелена; вул. Городоцька – вул. Ряшівська. Натомість високі показники забруднення спостерігались на 6 перехрестях: пл. Осмомисла – вул. Гавришкевича; пр. Чорновола – вул. Хімічна; вул. Стрийська – вул. Сахаров; вул. Личаківська – вул. Пасічна; вул. Сяйво – вул. Широка – вул. Левандівська; вул. Шевченка – вул. Левандівська.
 
Щодо забруднення води, то їх не виявлено у ставі на вул. Замарстинівська, 270, натомість перебільшення концентрації заліза, азоту амонійного та аміаку, фосфатів, завислих речовин, ХСК та БСК5 спостерігалися у потоці «Білогорський» на вул. Широка (в'їзд у с. Білогорща) та пооці «Клепарівський» на вул. Винниця, 2 (Шевченківський район).
 
«Оцінка результатів аналізів у другому кварталі поточного року, порівняно з другим кварталом минулого року, вказує на зменшення кількості найбільш забруднених водойм, яких було одинадцять. Перевищення гранично-допустимих концентрацій зумовлені переважно цвітінням водойм, загниванням рослинності та постійним забрудненням твердими побутовими відходами», – додали в хімічній лабораторії КП «Адміністративно-технічне управління».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.