Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Зеленський

Понеділок, 12 серпня 2019, 16:38

У Зеленського планують провести місцеві вибори після завершення реформи децентралізації

Володимир Зеленський

У партії Слуга народу назвали умову для проведення дострокових місцевих виборів в Україні.

Про це повідомляє РБК-Україна.

За словами глави виборчого штабу партії Слуга народу Олександра Корнієнка, місцеві вибори в Україні, швидше за все, відбудуться зразу після завершення реформи децентралізації.

"Потрібно завершити реформу децентралізації, а потім проводити місцеві вибори. Якщо нам вдасться завершити реформу децентралізації трохи швидше, відповідно, з завершеною реформою тягнути до виборів, можливо, немає сенсу", – наголосив Олександр Корнієнко.

Він додав, що в них є кілька моделей, як можна завершити реформу децентралізації. Одна з них передбачає ухвалення змін до Конституції, інша –введення інституту префектів.

"Ми зараз дискутуємо, на якому рівні повинні бути ці префекти, скільки їх має бути і які повинні бути їх повноваження – контролюючи законність рішень, вони повинні зупиняти або не зупиняти їх, призупиняти або зупиняти і передавати до суду. Можливо, їх потрібно наділити ще так званими стратегічними повноваженнями, щоб вони фактично продовжували лінію президента, наприклад, могли впливати на стратегію соціально-економічного розвитку регіону, якщо ми говоримо про обласний рівень", – додав Олександр Корнієнко.

Нагадаємо, у партії Слуга народу планують провести реформу адміністративного устрою, замінивши державні адміністрації префектурами. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.