Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

очисні споруди Львова

Понеділок, 12 серпня 2019, 16:59

Львівводоканал увійшов у десятку найбільших забруднювачів води в Україні

очисні споруди Львова

Держводагентство склало ТОП-100 найбільших підприємств-забруднювачів води за 2018 рік – Львівводоканал опинився серед перших у цьому переліку.

Про це повідомляє Державне агентство водних ресурсів України.

Держводагентство сформував перелік найбільших підприємств-забруднювачівводи за 2018 рік, сформований на підставі даних державного обліку водокористування.

До переліку забруднювачів увійшли підприємства, які скидають стічні води без очистки або після очисних споруд, однак їхня якість не відповідає встановленим у дозволах гранично допустимим скидам.

ЛМКП "Львiвводоканал" опинився на 7 місці у цьому рейтингу, більше, ніж це підприємство Львова, забруднюють довкілля лише ПРАТ "АК "Київводоканал", ПРАТ "Меткомбiнат «Азовсталь", ПАТ "Днiпровський меткомбінат", ПАТ "Запорiжсталь", КП "Днiпроводоканал" та ТОВ ВКФ "Найс" (м. Днiпро).

Майже дві третини підприємств, що увійшли до цього рейтингу, розташовані на території 5 областей: Дніпропетровська – 24; Донецька – 19; Львівська – 7, Харківська – 7, Луганська – 6.

Крім "Львівводоканалу", у цей перелік також увійшли: КП "Стрийводоканал" (49 місце), "Сокальське МКП водопровiдно-каналiзацiйного господарства" (74 місце), КП "Червоноградводоканал" (82 місце), "Самбiрське виробниче управління водопровiдно-каналiзаційного господарства" (86 місце), ТзОВ "Трускавецький водоканал" (95 місце).

Нагадаємо, наприкінці 2018 року Мінекології склало ТОП-100 найбільш забруднюючих підприємств України у2017 році. Тоді у першу трійку найбільших забруднювачів країни із скиду стічних вод увійшли: ПАТ АК "Київводоканал" (1 місце), ПрАТ "Меткомбiнат "Азовсталь" (2 місце), ЛМКП "Львiвводоканал" (3 місце).

Зазначимо, у 2017 році у перелік екологічно-небезпечних об'єктів у Львівській області входили: ВП "Добротвірська ТЕС", "Львівтрансгаз", ДП "Львіввугілля", МКП "Збиранка", Роздільське ДГХП "Сірка" і "Львівводоканал".

Нагадаємо, раніше Варіанти в межах проекту "Дрон-погляд на зони екологічного лиха Львівщини" провели розслідування щодо забруднення довкілля на Львівщині, стан берегів річки Західний Буг та занедбаного стану каналізаційної мережі Львова.

Детальніше про це можна дізнатися тут.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.