Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

тролейбуси Електрон

Четвер, 15 серпня 2019, 18:05

Восени на вулиці Львова виїде перша партія електронівських тролейбусів

тролейбуси Електрон

Низькопідлогові тролейбуси планують запустити на всі маршрути у листопаді цього року.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Цього року львівське підриємство ТзОВ "Спільне українсько-німецьке підприємство "Електронтранс" (Україна) і ПАТ "Концерн-Електрон" (Україна) виготовить на замовлення міста 50 нових низькопідлогових тролейбусів. 

Закупляють 50 нових тролейбусів завдяки співпраці між Львівською міською радою і Європейським банком реконструкції та розвитку, який організовує пакет фінансування в сумі до 17,5 млн. євро на придбання цього транспорту.

За словами першого заступника голови правління "Концерн-Електрон" Володимира Лесика виготовлення тролейбсів знаходиться на середній стадії готовності.

"У травні цього року ми отримали аванс, і з цього часу розпочали виконання замовлення. Згідно з контрактом, першу партію мали б поставити на 27 тиждень після отримання авансу. Тобто це орієнтовно перша половина листопада. На виготовлення усіх 50 тролейбусів, згідно з умовами контракту, передбачено 44 тижні. Це приблизно 10 місяців із часу отримання авансу" – пояснив Володимир Лесик.

Він також зазначив, що вартість одного тролейбуса з кондиціонером стоновить 220 тисяч євро. Виготовляють транспорт з німецьких, польських та українських деталей. Гарантія на кожний тролейбус 2 роки або 100 тисяч кілометрів. 

Як повідомив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Андрій Білий такий тролейбус в Європі коштує від 300 тисяч євро, також він запевнив, що вже в листопаді цього року частина нових тролейбусів виїде на всі міські маршрути.

Міський голова Львова Андрій Садовий розповів, що на всіх нових тролейбусах встановлюватимуть валідатори і запускатимуть систему електронного квитка. Також у планах закупівля ще 10 нових трамваїв та 100 автобусів. А також опрацьовується можливість закупівлі 100 тролейбусів з автономним ходом.

"Наступний великий тендер, який місто буде оголошувати, це ще на 100 тролейбусів. І ще буде великий тендер на 100 автобусів, і ще 10 трамваїв. І я хочу вірити, що потуги Електрону настільки зростуть, що вони зможуть вигравати ці тендери і брати це все в роботу" – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий. 

Також Андрій Садовий зазаначив, що за потреби збільшать кількість тролейбснів на маршруті, який курсує до Львівського аеропорту. Крім цього міський голова заявив, що з вересня у Львові запустять маршрут, який їздитиме до головного вокзалу та аеропорту цілодобово.

"Я дав доручення департаменту інфраструктури, щоб ми зробили більш регулярні наші шатли, які з'єднюють аеропорт і вокзал. Вони мають курсувати також в нічний час, тому що сьогодні є багато прильотів і відльотів з аеропорту вночі. Ці рейси мають проходити з аерпорту через центр на вокзал. Я думаю, з вересня місяця це має бути реалізовано без дискусій" – заявив Андрій Садовий.

Нагадаємо, 1 березня 2019 року, Львівська міська рада підписала договір з Європейським банком реконструкції та розвитку щодо закупівлі 50 нових тролейбусів.

Зазначимо, у листопаді минулого року завод "Електрон" виграв тендер на постачання транспорту за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку.

Додамо, IFC виділить Львову 25 млн євро на закупівлю 100 нових тролейбусів з автономним ходом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.