Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

децентралізація

П'ятниця, 16 серпня 2019, 10:08

Львівщина продовжує перебувати у кінці рейтингу регіонів України щодо створення ОТГ

децентралізація

Львівська область займає 5 місце з кінця у рейтингу лідерів з формування спроможних громад.

Про це йдеться у моніторингу процесу децентралізації та реформування місцевого самоврядування, який склало Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. 

Львівська область опинилася на 20 місці серед 24 областей України, а лідерами стали Житомирська, Чернігівська, Дніпропетровська та Запорізька області. Натомість аутсайдерами із формування ОТГ є Кіровоградська та Закарпатська області.

У Львівській області немає жодного району, який би був на 100% покритий ОТГ, а у межах 4 районів області ще не створено жодної об'єднаної громади.

 

Натомість у рейтингу із створення опорних шкіл, то Львівщина є третьою після Кіровоградської та Житомирської областей за кількістю створених шкіл.

Станом на 10 серпня в Україні сформовано 936 об’єднаних територіальних громад. На 100% покриті об’єднаними громадами території 20 районів в Україні. Території 158 районів покриті ОТГ на рівні більше 50%. Ще 199 районів покриті спроможними громадами на рівні 1-49%.

Нагадаємо, що 23 грудня 2018 року, у Львівській області відбулись вибори у п'яти об’єднаних територіальних громад. Виборці Бібрської, Зимноводівської, Лопатинської, Меденицької та Радехівської ОТГ обирали голів та депутатів місцевих рад.

Минулоріч Варіанти дослідили, як живе одна із найбільш інвестиційно привабливих ОТГ Львівщини через сім місяців після виборів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.