Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

фальсифікований алкоголь

lv.npu.gov.ua

Понеділок, 19 серпня 2019, 13:19

Зловмисника, який нелегально виготовляв алкоголь у Червонограді, засудили до 5 років

фальсифікований алкоголь

Під час обшуків правоохоронці вилучили більше 22 тисяч пляшок фальсифікату, підроблені марки акцизного збору, промислову лінію та сировину.  

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції у Львівській області.

Правоохоронці Львівської області встановили місце функціонування цеху та розташування перевалочних баз, каналів збуту алкоголю та постачання сировини для виготовлення фальсифікованої продукції у Червонограді.

Виробничі потужності цеху дозволяли випускати до 3 тис. пляшок щодоби. Правоохоронці з'ясували, що до організації незаконного виробництва причетний 27-річний місцевий мешканець.

Використовуючи підроблені марки акцизного податку України, фальсифікат продавали під логотипом торгової марки, яка офіційно припинила випуск продукції. Готовий алкоголь зберігався на перевалочних базах у Хмельницькій та Закарпатській областях, а розповсюджували його на території всього Західного регіону.

Правоохоронці ще у квітні провели санкціоновані обшуки у цеху, базах зберігання продукції та за місцем мешкання організаторів підпільної діяльності та вилучили понад 22 тисячі пляшок фальсифікованої алкогольної продукції, спирт, підроблені марки акцизного податку України, а також обладнання для незаконного виробництва.

За підрахунками поліцейських, на споживчий ринок потрпило понад 5 млн грн фальсифікованого алкоголю.

Під час проведення дослідження фахівці підтвердили невідповідність алкогольної продукції вимогам Держстандарту.

За вчинення правопорушень зловмисника засудили до 5 років позбавлення волі (з іспитовим терміном 1,5 роки) з конфіскацією і знищенням незаконно виготовлених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення та сплатою штрафу у розмірі 102 тис. грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.