Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Пилип Іллєнко

Facebook Іллєнка

Понеділок, 19 серпня 2019, 13:47

Свободівець Іллєнко більше не зніматиме патріотичну халтуру

Пилип Іллєнко

Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко заявив, що йде з посади.

Про це він розповів у відеозверненні, опублікованому на його Facebook-сторінці.

У понеділок, 19 серпня, глава Державного агентства з питань кіно та член ВО Свобода Пилип Іллєнко заявив про звільнення з займаної посади.

"Я завжди ставився до посади як до інструменту досягнення своєї мрії – відродження українського кіно. Мрія здійснилася, і моя місія на посаді глави Державного агентства України з питань кіно завершена. У найближчі дні я опублікую розгорнутий звіт про свою роботу" – зазначив Іллєнко.

Він також додав, що не хоче перетворювати боротьбу за посаду в трилер з елементами складнопостановочного екшену.

"Це точно не принесе користі індустрії. Тому сьогодні я написав прем'єр-міністру України заяву про звільнення за власним бажанням. Це дозволить вже очевидно новому уряду найближчим часом провести відповідний відкритий конкурс і призначити нового керівника галузі" – запевнив актор.

Він також подякував колективу Держкіно за нелегкий шлях від повного колапсу кіноіндустрії в 2014 році до найкращих показників розвитку галузі за весь період незалежності та побажав мудрості наступникові.

"Сподіваюсь, ви збережете всі наші досягнення і продовжите розпочате" – підкреслив урядовець.

Іллєнко також зазначив, що всю свою подальшу ділову, творчу, громадсько-політичну діяльність пов'язує виключно з українським кінематографом.

Нагадаємо, упродовж 2014-2016 років Держкіно відмовило у державній реєстрації та скасувало прокатні посвідчення на трансляцію понад 500 фільмам і серіалам та оприлюднила перелік цих фільмів.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.