Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Білогорща

Вівторок, 20 серпня 2019, 13:40

Лісопарк Білогорща відновлять за 12,8 мільйонів гривень

Білогорща

Проект парку пройшов коригування та експертизу і повторно оголошено тендер на виконання робіт.   

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

13 серпня після коригування проектно-кошторисної документації та отримання позитивного висновку експертизи оголосили тендер на закупівлю робіт "Реконструкція лісопарку "Білогорща" на загальну вартість 12 млн 794,132 грн.

Роботи планують розпочати після укладення угоди з підрядною організацією – переможцем тендерних торгів.

"Минулого року ми оголосили тендер на проведення реконструкції парку "Білогорща", за результатами якого улкали договір  з ТзОВ "Арка-Пік", яке власне виконувало роботи. Так, була прокладена центральна алея цього парку і, оскільки у нас було обмежене фінансування, ми змогли провести лише обрізку сухих дерев. На цьому роботи були завершені, оскільки конкурсна вартість будівельних робіт та вартість матеріалів значно зросла.Ми отримали звернення від підрядника, що за ці кошти він більше не може продовжувати роботи" – зазначив начальник управління регулювання забудови департаменту містобудування Львівської міськради Володимир Данилюк.

За його словами проект станом на сьогодні вже пройшов коригування та експертизу і повторно оголосили тендер на виконання робіт. Наразі очікують на аукціон.

Нагадаємо, що в 2018 році розробили проектно-кошторисну документацію "Реконструкція лісопарку "Білогорща". Її розділили на дві черги на загальну кошторисну вартість – 30 млн 603,105 тис. грн, зокрема, І черга – 7 млн 934,332 тис грн та ІІ черга – 22 млн 668,773 тис грн.

Проектом передбачено виконання робіт з ремонту та влаштування прогулянкових доріжок, дитячих майданчиків, майданчику для вигулу собак, облаштування зовнішнього освітлення, висадка дерев та опорядження клумб.

Зазначимо, лісопарк "Білогорський" розташований в Залізничному районі, між мікрорайонами Левандівка та Білогорща. Це унікальний природний ландшафтний комплекс, розташований на головному Європейському вододілі з найглибшим у регіоні заляганням покладів торфу (7 метрів). Територія відзначається високим біотичним різноманіттям: 42 видів рослин та 25 видів тварин.

Нагадаємо, минулого року Львівська міськрада замовила реконструкцію лісопарку Білогорща у ТОВ "Арка-Пік",на що з бюджету Львова виділили понад 6,5 млн грн. Усі роботи із облаштування парку мали завершитися до кінця цього року.

Додамо, 12 червня Львівська ОДА отримала ще один дозвіл на створення заказного заповіднику "Торфовище Білогорща". А у червні цього року в облдержадміністрації запропонували збільшити площу заповідника з 58,8 га до 92 га за рахунок земель Зимноводівської сільської ради Пустомитівського району.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.