Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

школа у Львові

Середа, 21 серпня 2019, 12:54

Львівщина зайняла друге місце за результатами ЗНО в Україні

школа у Львові

Львівський фізико-математичний ліцей-інтернат втретє визнали найкращою школою України, а Львівщину – другою по ЗНО.

Про це повідомляє osvita.ua.

Osvita.ua склала щорічний рейтинг найкращих загальноосвітніх шкіл України за підсумками проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2019 року.

За результатами рейтингу, третій рік поспіль лідером в Україні за результатами зовнішнього незалежного оцінювання випускників залишається Львівський фізико-математичний ліцей-інтернат при ЛНУ ім. Франка.

Загалом, до першої десятки рейтингу потрапили 6 навчальних закладів з Києва, і по одному навчальному закладу з Дніпра, Львова, Харкова та Івано-Франківська.

Окрім основного рейтингу шкіл України, також опублікували рейтинги шкіл всіх обласних центрів та областей України, а також рейтинги шкіл за окремими предметами зовнішнього незалежного оцінювання.

Лідером рейтингу за результатами ЗНО серед областей стала Київська область, посунувши з 1 місця на 2-ге Львівську область. 3 місце, посіла Черкаська область (2 місце у 2018 році).

Високі результати тестування також продемонстрували випускники закладів освіти Харківської, Тернопільської та Полтавської областей.

Серед обласних центрів 1 місце залишилось за столицею України, на 2 та 3 сходинках розташувались Тернопіль та Рівне, які посунули з 2-ї на 4 сходинку Львів. Серед лідерів за результатами тестування також опинились Луцьк та Черкаси.

Як і у минулому році, найгірше склали зовнішнє незалежне оцінювання випускники Чернівецької та Закарпатської областей, а також Миколаєва та Чернівців.

Нагадаємо, за цьогорічними результатами ЗНО 41 абітурієнт Львівщини набрав максимальні 200 балів. Майже 11% учасників ЗНО подали запити на тестові завдання з фізики російською мовою та більше 8% – з математики.

Також цьогоріч 31 жовтня в Україні проведуть ЗНО для вчителів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.