Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

забудова на вул. На Нивах

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 23 серпня 2019, 10:22

У Львові знесуть незаконно добудовані поверхи у багатоповерхівці На Нивах

забудова на вул. На Нивах

Суд постановив знести 8 незаконно добудованих поверхів будинку Форест-Хілл на вул. На Нивах, забудовником якого є львів'янка.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Львівський окружний адміністративний суд ще 19 липня ухвалив рішення про знесення самочинно збудованих 8 поверхів у 12-поверховому житловому будинку "Форест-Хілл" на вул. На Нивах та зобов'язав забудовника, львів'янку Ганну Федорів, компенсувати витрати, пов’язані із знесенням.

Як наголосили у Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю Львова, будинок був збудований з порушенням законодавства, адже забудовник мав звести 4 поверхи, натомість він збудував 12-поверхівку.

"Будівельні роботи на об’єкті на вул. На Нивах проведено не лише всупереч приписам Інспекції про зупинення будівельних робіт, без реєстрації відповідного документа на початок виконання будівельних робіт, але й з порушенням містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки. Так, не було забезпечено проїзду з усіх сторін проектованого будинку та доступу пожежників, нормативної кількості місць зберігання автотранспорту, порушено поверховість. До того ж, було порушення плану зонування Шевченківського району Львова на земельній ділянці, що не відведена для будівництва багатоквартирного житлового будинку" – пояснили у Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю Львова.

Наразі забудовник подав апеляційну скаргу на рішення суду у Восьмий апеляційний адміністративний суд.

Нагадаємо, ще у листопаді 2018 року Львівська міськрада подала позов до суду про знесення багатоповерхівки на вул. На Нивах, яку визнали незаконною.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.