Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

будівництво у Львові

Четвер, 29 серпня 2019, 15:00

Більше 20% інвестицій Львівщини спрямували у будівництво житла

будівництво у Львові

У січні-червні капітальні інвестиції підприємств області становили 10,8 млрд грн, що на 10,8% більше, ніж за ці місяці 2018 року.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

Переважну частку капітальних інвестицій становили інвестиції у матеріальні активи (98,4%). Зокрема, у житлові будівлі спрямовано 20,8% усіх інвестицій, нежитлові будівлі – 11,3%, інженерні споруди – 12,6%.

На придбання машин, обладнання, інвентарю та транспортних засобів витратили 48,6% усіх вкладень. У нематеріальні активи направлено 1,6% капітальних інвестицій.

Найбільші обсяги капітальних інвестицій у січні-червні освоїли промислові підприємства Львівщини. Ними здійснено 3,3 млрд грн інвестицій або 30,9% від загального обсягу. За видами промислової діяльності найбільші обсяги освоєні підприємствами з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів, машинобудування, з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, добувної промисловості, а також підприємствами з виготовлення виробів з деревини, виробництва паперу та поліграфічної діяльності.

Будівельні організації та фізичні особи-забудовники здійснили 2,5 млрд грн капітальних вкладень (22,9% від загального обсягу), а на будівництві житла у області було освоєно 2237,9 млн грн, що на 10,2% менше, порявняно з січнем-червнем 2018 року. Населення у будівництво індивідуальних житлових будинків інвестувало 36,8% цих коштів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.