Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Руслан Рябошапка

glavcom.ua

П'ятниця, 30 серпня 2019, 10:33

Нардепи обрали нового генпрокурора

Руслан Рябошапка

Верховна Рада призначила заступника голови Офісу президента Руслана Рябошапку генеральним прокурором.

Вчора Верховна Рада звільнила Юрія Луценка з посади Генерального прокурора України та призначила на його місце Руслана Рябошапку. "За" проголосували 312 народних депутатів.

Зазначимо, Руслан Рябошапка – юрист, експерт із питань антикорупційної політики, працював на різних позиціях при Міністерстві юстиції. До жовтня 2013 року працював заступником глави департаменту юридичного забезпечення у секретаріаті Кабміну Миколи Азарова.

У 2016 році Рябошапка був обраний членом Національного агентства з питань запобігання корупції, але через конфлікт з главою НАЗК Наталією Корчак у червні 2017 року подав у відставку.

Нагадаємо, у травні 2016 року Верховна Рада проголосувала за призначення Юрія Луценка на посаду Генерального прокурора України. Перед цим Рада прийняла зміни до закону про Генпрокуратуру, щоб Луценко, який не мав відповідної освіти та стажу роботи, зміг очолити Генпрокуратуру.

До Луценка генпрокуром був Віктор Шокін.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.