Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

вулиці у Львові

П'ятниця, 30 серпня 2019, 15:20

У Львові кардинально змінили планування вулиць та тротуарів

вулиці у Львові

Над зупинками громадського транспорту влаштовуватимуть павільйони з навісами, а трортуари розділили на три зони.

Сьогодні, 30 серпня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив додаткові вимоги до проектування і виконання робіт під час нового будівництва, реконструкції та капітального ремонту об’єктів вулично-дорожньої мережі та інших елементів благоустрою Львова.

Зокрема, для того, щоб створити зручні умови для пішоходів, відтепер під час будівництва та реконструкції вулиць та площ, необхідно передбачити висадку нових дерев та кущів, надавати найбільшу перевагу пішохідній інфраструктурі та сфері громадського транспорту, а також передбачити місця для моторизованого транспорту (електронний велосипед, елекронний самокат, гіроскутер, тощо).

Щодо проїжджої частини вулиць, то, згідно із новими вимогами, потрібно влаштувати дощоприймачі з обох сторін перед зупинками громадського транспорту, переходами та велопереїздами, а також смуги збору води шириною до 20-40 см вздовж бордюра й розділити смуги для громадського транспорту та для автомобілів за допомогою делініаторів. 

 

Під час проектування тротуарів, пішохідних та велосипедних доріжок, міськрада вирішила повторно використати австрійську чи польську тротуарну плитку, особливо в центрі міста.

Крім цього, тротуар планують розділити на три зони: фасадну, пішохідну (транзитну), інфраструктурну. Для пішохідної зони мають використовувати тротуарну плитку розміром 30 см на 30 см, а ділянки навколо люків, стовпів, павільйонів на тротуарах моститимуть з дрібної бруківки або плитки.


Також виконком вирішив заборонити встановлення на тротуарах засобів обмеження заїзду автотранспорту у формі півкуль, натомість встановлювати стовпці. Як йдеться у документі, цю норму ввели для того, щоб запобігти травмуванню пішоходів і велосипедистів. 

Пішохідні переходи на вулицях з бруківкою відтепер замощуватимуть лише новою плиткою, а в центрі міста – новою гранітною плиткою або бруківкою.

Вимоги до зупинок громадського транспорту – забезпечувати додаткове освітлення на зупинках, посадкові майданчики та павільйони з навісами.

Також міськрада заборонила встановлювати МАФи у зоні зупинок громадського транспорту, за винятком кіоску з продажу квитків і поповнення карток, площею не більше 4 кв.м. Крім цього, допускається висадка нових дерев біля зупинок.

Нагадаємо, цьогоріч ЛКП "Львівавтодор" розпочне реконструкцію вулиці Шевченка (вздовж усієї вулиці замість бруківки зроблять асфальтне покриття, змінять кількість смуг та облаштують "розумні" світлофори) та трамвайної лінії від вул. Княгині Ольги до вул. Сахарова.    

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.