Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Банк

П'ятниця, 6 вересня 2019, 14:59

Банки надаватимуть послуги українцям по закордонних паспортах

Банк

НБУ дозволив банкірам обслуговувати українців за закордонними паспортами.

Про це повідомляє UBR.

Банкірам дозволили обслуговувати українців при пред'явленні закордонного паспорта. згідно з роз'яснення НБУ №Р / 25-0006 / 45577 з питань здійснення ідентифікації та верифікації клієнтів, якщо у людини немає з собою громадянського паспорта, він може пред'явити закордонний, і отримати в банку потрібну послугу.

"Ідентифікація та верифікація фізичної особи-резидента на території України може здійснюватися також на підставі паспорта громадянина України для виїзду за кордон", – йдеться у документі НБУ.

У ньому, до речі, йдеться про численні питання про закордонні паспорти, які надходили в центробанк з боку фінансового сектора. Банкіри відмовляли людям в обслуговуванні при пред'явленні закордонного паспорта і відправляли запити на центробанк.

Закордонний паспорт – єдиний компроміс по документах, на який погодився піти Національний банк. Решта документів, також визнані в Україні посвідченням особи, банкам заборонили приймати для ідентифікації.

Зокрема це водійське посвідчення, посвідчення особи моряка, посвідчення інваліда, документ учасника Другої світової війни, службове посвідчення, видане роботодавцем. У банках будуть приймати тільки громадянський та закордонний паспорти.

Нагадаємо, у випадку скасування націоналізації, Приватбанк не зможе загасити борг сумою в 155 мільярдів гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.