Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Юрій Візняк

Віктор Москалюк

Середа, 11 вересня 2019, 11:53

У Львівському палаці мистецтв відкрили новий арт-простір

Юрій Візняк

В рамках співпраці між Львівським палацом мистецтв, громадськими  організаціями та Proart Gallery у Львові стартував новий арт-простір PM-Gallery.

Відкриття галереї відбулося вчора, 10 вересня у Львівському палаці мистецтв.

Під час відкриття директор палацу Юрій Візняк подякував директорці Proart Gallery Надії Тислюк та братам Андрію і Мар’яну Тислюкам за проведену роботу по відновленню приміщень та облаштування нового мистецького майданчику.

«Я щиро радію, що на базі Львівського палацу мистецтв у Львові відкрився ще один мистецький простір, де молоді митці, художники зможуть представляти свої роботи, а мешканці і гості міста матимуть ще одне улюблене місце для свого духовного і культурного розвитку. Також поряд з галереєю працюватиме зал з мистецькою фурнітурою,  де кожен охочий матиме можливість придбати рамки для оформлення придбаних картин тощо», – розповів Юрій Візняк.

За його словами, невдовзі палац мистецтв разом з Proart Gallery планує ще один великий захід в рамках підписаного Меморандуму – це благодійна виставка, а зібрані кошти будуть направлені на потреби хворих людей.

«Я запрошую усіх до нашої дружньої мистецької родини. Разом розвиватися та насолоджуватися мистецтвом», – наголосив Юрій Візняк.

«Виставка [1;12] обрана для початку роботи PM Gallery для відображення формату діяльності простору. Основою для проекту став дванадцятигодинний формат часу, що складається в суму елементів діапазону. На все і на кожного є свій час. Поєднання представників різних поколінь митців та різноманітних мистецьких практик створюють унікальне відображення творчого життя Львова сьогодні», – розповіла директорка Proart Gallery Надія Тислюк.

«PM Gallery обіцяє стати динамічним мистецьким осередком у Львові, що поєднає у собі можливості сучасного виставкового простору, лекційного залу, стане стартовим майданчиком для кар'єри молодих художників та важливою локацією для поціновувачів та колекціонерів мистецтва», – додала Тислюк.

Виставка [1;12] буде чинна до 5 жовтня 2019 року включно.
Графік роботи галереї PM: понеділок-п’ятниця 10:00 – 19:00; субота 10:00 – 17:00, Львів, вул. Коперника, 17 (-1 поверх).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.