Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Володимир Зеленський

Середа, 11 вересня 2019, 13:47

Зеленський підписав закон про скасуваня депутатської недоторканості

Володимир Зеленський

Президент Володимир Зеленський підписав закон про скасування депутатської недоторканності, раніше ухвалений Верховною Радою.

Про це повідомляє офіційне інтернет-представництво президента України.

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон України "Про внесення змін до статті 80 Конституції України щодо недоторканності народних депутатів України" № 27-ІХ, ухвалений Верховною Радою 3 вересня 2019 року.

Згідно з законом, статтю 80 Конституції України викладають у новій редакції, яка не містить положень про те, що народним депутатам України гарантується депутатська недоторканність і їх не можуть без згоди Верховної Ради притягнути до кримінальної відповідальності, затримати чи заарештувати.

Водночас, згідно з новою редакцією статті 80-ї Основного Закону, народні депутати не несуть юридичної відповідальності за результати голосування або за висловлювання у парламенті та його органах, за винятком відповідальності за образу чи наклеп.

Нагадаємо, цей законопроект Верховна Рада у першому читанні прийняла 30 серпня. Ще у червні Конституційний суд України ухвалив рішення про обмеження недоторканності депутатів. Йдеться про законопроект №7203, яким пропонується внести зміни до Конституції в частині депутатської недоторканності з відстрочкою до 2020 року.

Передбачають, що закон набуде чинності з 1 січня 2020 року. Майже всі нардепи з Львівщини проголосували за зняття депутатської недоторканості.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.