Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

нардепи з Львівщини

Середа, 20 червня 2018, 13:00

Конституційний суд підтримав закон про зняття депутатської недоторканості з 2020 року

нардепи з Львівщини

Конституційний суд визнав правовим законопроект, яким запропоновано скасувати депутатську недоторканність через два роки.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Вчора на своєму засіданні Конституційний суд України ухвалив рішення про обмеження недоторканності депутатів. Йдеться про законопроект №7203, яким пропонується внести зміни до Конституції в частині депутатської недоторканності з відстрочкою до 2020 року.

Згідно з законопроектом, також народні депутати не несуть юридичної відповідальності за результати голосування або висловлювання у парламенті та його органах, за винятком відповідальності за образу чи наклеп.

Зазначимо, якщо Верховна Рада ухвалить цей законопроект, то він набере чинності з 1 січня 2020 року.

Нагадаємо, у жовтні минулого року Верховна Рада направила до Конституційного суду два законопроекти про зняття недоторканності з народних депутатів.

Законопроект №6773, який подали народні депутати, передбачає виключити частини першу, третю статті 80 Конституції України, якими передбачені гарантії депутатської недоторканності.

Законопроект №7203 щодо зняття депутатської недоторканності вніс на розгляд до Верховної Ради президент Петро Порошенко 17 жовтня 2017 року. У ньому йдеться про скасування положення у Конституції України про депутатську недоторканність, коли народні депутати не можуть бути без згоди Верховної Ради притягнені до кримінальної відповідальності. Закон має набрати чинності з 1 січня 2020 року.

А на початку червня Конституційний суд визнав правовим законопроект №6773 про скасування депутатської недоторканості.

Додамо, вчора львівські депутати направили звернення до Верховної Ради з проханням проголосувати за зняття депутатської недоторканості.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.