Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

Вівторок, 19 червня 2018, 13:16

Облрада Львівщини пропонує скасувати депутатську недоторканість

Львівська облрада

Львівські депутати направили звернення до Верховної Ради з проханням проголосувати за зняття депутатської недоторканості.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні на сесії Львівської обласної ради депутати прийняли звернення до Верховної Ради України щодо скасування депутатської недоторканності. За це звернення проголосували 52 депутати.

Нагадаємо, у жовтні минулого року Верховна Рада направила до Конституційного суду два законопроекти про зняття недоторканності з народних депутатів.

Законопроект №6773, який подали народні депутати, передбачає виключити частини першу, третю статті 80 Конституції України, якими передбачені гарантії депутатської недоторканності.

Законопроект №7203 щодо зняття депутатської недоторканності вніс на розгляд до Верховної Ради президент Петро Порошенко 17 жовтня 2017 року. У ньому йдеться про скасування положення у Конституції України про депутатську недоторканність, коли народні депутати не можуть бути без згоди Верховної Ради притягнені до кримінальної відповідальності. Закон має набрати чинності з 1 січня 2020 року.

А на початку червня Конституційний суд визнав правовим законопроект №6773 про скасування депутатської недоторканості.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.