Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

вокзал у Львові

Четвер, 12 вересня 2019, 10:00

На вокзалі Львова планують відкрити міжнародний пункт контролю

вокзал у Львові

Мінінфраструктури ініціює можливість відкриття міжнародного пункту контролю на залізничному вокзалі Львова.

Про це повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України.

Міністерство інфраструктури ініціює встановлення на постійній основі міжнародного пункту контролю на території залізничного вокзалу станції "Львів".

Як заявив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк, починаючи з грудня 2016 року в поїздах Інтерсіті+ проводиться експеримент щодо проходження митного контролю під час руху поїздів між станціями Львів і Мостиська-2 в ході якого перебування у дорозі поїздів Київ – Львів – Перемишль було скорочене. Внаслідок цього зріс попит на ці поїзди.

"10 вересня 2019 року комісією за участі представників Міністерства інфраструктури, Державної фіскальної служби, Адміністрації Держприкордонслужби, Львівської ОДА та АТ «Укрзалізниця» було проведено перевірку готовності відкриття пункту контролю через державний кордон на території залізничного вокзалу станції Львів. За результатами перевірки, комісія дійшла до висновку, ініціювати перед Кабінетом Міністрів України щодо можливості відкриття міжнародного пункту контролю на території залізничного вокзалу станції Львів", – повідомив Юрій Лавренюк.

За його словами, відкриття пункту контролю через державний кордон на території залізничного вокзалу Львова дозволить врегулювати організацію та здійснення на постійній основі прикордонного та митного заходів, що створить передумови для впровадження додаткових поїздів в напрямку ЄС і зростання пасажиропотоку між Україною та країнами-членами ЄС.

Нагадаємо, швидкісний поїзд Інтерсіті+ з Києва до Перемишля через Львів розпочав курсувати з 23 грудня минулого року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.