Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Маркіян Мальський

Середа, 18 вересня 2019, 10:44

Мальський доручив Нацполіції посилити контроль за паліями сухостою

Маркіян Мальський

Поліція притягуватиме до відповідальності винуватців пожеж в екосистемах за зверненнями сільських голів та керівників лісгоспів. 

Про це повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації.

Голова Львівської ОДА Маркіян Мальський доручив усім структурним підрозділам та силовим структурам взяти на контроль ситуацію з пожежами в екосистемах. 

Відтак Нацполіція притягуватиме до адміністративної відповідальності винуватців пожеж в екосистемах за зверненнями сільських голів та керівників лісгоспів. 

Інформацію про порушників також повинно надати Головне управління Держгеокадастру Львівщини. 

Крім того, у області мають провести профілактичну роботу з підприємствами агропромислового комплексу та користувачами мисливських угідь, і розмістити пам’ятки у громадському транспорті щодо заборони спалювання трави.

У Басейновому управлінні Львівського обласного управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну мають привести в робочий стан меліоративні системи в місцях їх проходження через лісові масиви і торфовища, здійснити їх очищення від трави, кущів, дерев, замулення та забезпечити, за необхідності, підняття рівня води, а також проконтролювати підготовку меліоративних каналів, які знаходяться на балансі органів місцевого самоврядування.

Зазначимо, відповідні доручення Маркіян Мальський видав після торф'яної пожежі поблизу села Підсоснів Пустомитівського району, яка зайнялась 11 вересня. Сільська рада вчасно не повідомила про випадок ГУ ДСНС. Відтак площа, охоплена вогнем, збільшилась до декількох гектарів. 

Вчора на місці подій працювало 100 пожежників. Голова ДСНС Львівщини, Юрій Кагітін, прогнозував, що ліквідація вогню затягнеться ще на 5 днів.

  

Щоб загасити торф'яну пожежу щодня витрачають 600 л паливо-мастильних матеріалів. 

Додамо, як повідомили на апаратному засіданні Львівської обласної адміністрації, сума збитків внасліок пожеж в екосистемах становить 13 млн 613 тис. грн. З початку року у Львівській області 1173 таких випадків. З них 80% пожеж виникають у денний час. Основні причини: необережне поводження з вогнем та підпали. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.