Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

акція протесту у Львові

Четвер, 19 вересня 2019, 09:55

У Львові вимагають встановити мораторій на будівництво у центрі міста

акція протесту у Львові

Сьогодні львів'яни провели акцію протесту з вимогою ввести мораторій на нове будівництво у центрі Львова та відправити виконком у відставку.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні зранку, 19 вересня, представники громадської організації "Народна дія Львів" організували біля будівлі Шевченківської районної адміністрації Львова на вул. Липинського, 11, де зараз проходить сесія Львівської міськоїх ради, акцію протесту проти незаконного будівництва у місті.

Зокрема, активісти вимагають у влади запровадити мораторій на видачу нових дозвільних документів на будівництво у межах зони ЮНЕСКО та історичному ареалі Львова до моменту прийняття і затвердження історико-архітектурного опорного плану міста.

Також однією із вимог пікетувальників є  оголошення відкритого конкурсу на посаду нового головного архітектора Львова й відправити виконком Львівської міської ради у відставку, який зобразали "політичними повіями".

"Внаслідок нехтування генпланом і хаотичної забудови у Львові назріває справжній інфраструктурний колапс. Існуючі інженерні мережі не витримують навантаження, наявні дороги не справляються, це призводить до заторів і загазованості повітря, а соціальна інфраструктура – відсутня взагалі" – пояснюють активісти.

Нагадаємо, у червні цього року львівські депутати підтримали електронну петицію про коригування генерального плану Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.