Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Четвер, 20 червня 2019, 15:30

Львів'яни вимагають відкоригувати генплан Львова

Львів

Львівські депутати підтримали електронну петицію про коригування генерального плану Львова.

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати підтримали електронну петицію "Генплан Львова – стратегія міста для львів’ян". "За" проголосували 50 депутатів.

Ще 11 квітня на порталі е-петицій була зареєстрована петиція Володимира Беньо "Генплан Львова – стратегія міста для львів’ян", яка станом на 21 травня цього року набрала необхідних 500 голосів на підтримку, відтак міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

У тексті петиції вказано, що львів'яни просять керівництво прийняття ухвали  щодо коригування генерального плану Львова, виділити на це кошти, а також у процесі роботи створити вузькопрофільні експертні робочі групи за участі мешканців міста, міжнародних експертів, депутатів та чиновників.

"Станом на 2019 рік, через хаотично відкориговані детальні плани територій з грандіозними новобудовами на місцях рекреаційних, промислових, освітніх та бізнес зон, чинний генплан Львова втратив реалістичність. Саме розроблення місцевих правил забудови могли б надати розуміння міського розвитку усім львів’янам" – йдеться у тексті петиції.

Володимир Беньо наголосив, що житлове будівництво і території придатні під житлову забудову у місті розвиваються не відповідно до генплану, а у відповідності до наявності вільних земельних ділянок, незалежно від цільового призначення, стану інженерних мереж, наявності соціальної інфраструктури та транспортного сполучення.

За його словами, генплан Львова жодного разу не коригувався з 2010 року, а розроблявся він ще у 2008 році, тому сьгоодні у місті є багато колапсів із транспортною інфраструктурою, забудовами тощо.

"Вчора була депутатська колегія і чомусь був величезний спротив від деяких депутатів з Самопомочі, щоб ця петиція не розглядалася. Я не розумію чому це відбулося, але буду радий, коли фракція Сапомоміч публічно заявить, чому вона проти коригування генерального плану міста" – додав Володимир Беньо.

Натомість, як заявив головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, у 2015 та 2016 роках з бюджету Львова виділялися гроші на коригування генерального плану, але їх перекидали на інші потрібні видатки міста.

"Генеральний план не буде змінений до того часу, допоки не буде ухвалений історико-архітектурний опорний план, який є зараз в розробці в управлінні охорони історичного середовища Львівської міської ради. Більше того, кількість садків і шкіл не позначаються у генеральному плані, а у більше детальних планах зонування. Тому, якщо ми виділимо кошти у цьому році, вони будуть знову неефективно використані" – пояснив Юліан Чаплінський.

Зазначимо, сьогодні депутати Львівської міськради дозволили будівництво житлового кварталу на місці колишнього Львівського заводу з виробництва штучних алмазів.

Додамо, електронні петиції у Львові були введені з 22 лютого 2016 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.