Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

продаж алкоголю

Четвер, 18 квітня 2019, 17:24

Львів'яни зареєстрували петицію проти заборони продажу алкоголю у МАФах

продаж алкоголю

Відповідна електронна петиція за тиждень набрала 500 голосів.   

11 квітня, на порталі е-петицій була зареєстрована петиція Андрія Сітарчука з вимогою відмінити ухвалу "Про неприпустимість здійснення торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом в тимчасових спорудах".

Дану ухвалу депутати Львівської міської ради ухвалили під час сесії 4 квітня. Згідно з рішенням міськради, з 1 травня 2019 року підприємцям заборонено здійснювати торгівлю алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом у всіх кіосках Львова.

"Дана ухвала позбавляє сотні підприємців,фопів засобу до існування. Змушує закривати магазини (особливо пивні). Загалом це тисячі людей будуть позвавлені роботи. Місто втрачає величезні кошти, бо зменшуються суми сплати акцизного податку, податків які платяться за працівників і т.д." – йдеться у тексті петиції.

Зокрема, львів'яни просять керівництво міста відмінити цю "смертельну" для багатьох людей ухвалу. Автор петиції зазначає, що він є власником одного із кіосків, а таке рішення міської ради защить сотні підприємців без джерела доходу.

Нагадаємо, електронні петиції у Львові були введені з 22 лютого 2016 року. Якщо петиція набере необхідних 500 голосів на підтримку, то тоді міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

Додамо, З травня у Львові заборонили продавати алкоголь у всіх МАФах. У разі порушення ухвали, протягом трьох місяців демонтують точки продажу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.