Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вул. Личаківська

Середа, 10 квітня 2024, 15:57

Львів'яни просять обмежити швидкість руху Личаківською

вул. Личаківська

Швидкість руху хочуть обмежити до 30 км/год та встановити камери для фіксації порушень.

На порталі е-петицій Львівської міської ради 3 квітня цього року Ірина Вовкотруб зареєструвала петицію з вимогою обмежити швидкість руху автомобілів по вул. Личаківській, щоб знизити шум в житлових будинках.

Швидкість руху хочуть обмежити до 30 км/год.

"Вулиця Личаківська є магістральною дорогою, з брущаткою. Ці два фактори значно збільшують рівень шуму від руху автомобілів, які їдуть дорогою на значній швидкості, наслідком чого є збільшений рівень шуму (більш як 80 дБ) на вулиці та 50-60 дБ у житлових будинках, які виходять на вулицю. Наслідком цього є цілодобовий негативний вплив на здоровʼя людей, які живуть в будинках" – йдеться у петиції.

Авторка петиції наголошує, що фахівці лабораторії фізичних факторів Львівського міського відділу Львівського обласного лабораторного центру досліджували коливання рівнів шуму на вул. Личаківська та встановили, що він викликає порушення кровообігу у людини, а внаслідок звуження капілярів підвищується артеріальний тиск та прискорюється серцебиття.

"Шум 90-120 дБ порушує функції слуху, а шум 120 дБ може призвести до летальних наслідків. Таким чином, закликаю: обмежити швидкість руху по вулиці Личаківська, повісити камери для фіксації швидкості автомобілів для штрафування порушників швидкісного режиму" – доджала авторка петиції.

Станом на сьогодні петиція зібрала 5 з 500 необхідних голосів.

Додамо, що електронні петиції у Львові були ввели з 22 лютого 2016 року. Якщо петиція набере необхідних 500 голосів на підтримку, то тоді міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.