Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Spirou4Rights

Субота, 21 вересня 2019, 16:07

Посол Бельгії в Україні Алекса Ленартса відкрив у Львові виставку Spirou4Rights

Spirou4Rights

Виставка, присвячена правам людини, відкрилась у Палаці мистецтв в рамках BookForum 2019.

Сьогодні, 21 вересня в рамках BookForum 2019 у Львові відбулось відкриття виставки Spirou4Rights, художнього проекту Ради ООН з прав людини у стилі всесвітньовідомої бельгійської серії коміксів Spirou. 

Виставку відкрив Надзвичайний і Повноважений Посол Бельгії в Україні Алекса Ленартса.

"На виставці Spirou4Rights представлено 20 малюнків розміром 60см×80см. Спостерігаючи від одного малюнка до іншого за кумедним героєм Spirou (Spirou бореться з нерівністю, захищає слабких), усі охочі можуть швидко ознайомитися зі змістом усіх 30 статей Декларації Прав Людини, прийнятої Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році. У такий оригінальний спосіб легко пояснити, чому й сьогодні (через 70 років від прийняття міжнародного договору) так важливо говорити про проблему захисту прав людей на всій земній кулі, незалежно від їхньої культурної приналежності" – розповів Алекса Ленартса.

"Нам надзвичайно приємно, що така важлива виставка запрацювала у Львівському палаці мистецтв і, що презентував її сам Надзвичайний і Повноважений Посол Бельгії в Україні Алекса Ленартса. Такі тематичні виставки дозволяють нам обмінюватися досвідом, спільно єднатися навколо суспільно-важливих тем, адже пріоритетом для будь-якої держави має бути, в першу чергу, дотримання прав і свобод людини. Людина – найвища цінність" – прокоментував директор Львівського палацу мистецтв Юрій Візняк.

Виставка триватиме до 22 вересня у мистецькому осередку "PM Gallery", що на вул. Коперника,17. 

Організатори виставки: Посольство Бельгії в Україні, Львівський палац мистецтв. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.