Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Парубій

Понеділок, 23 вересня 2019, 13:36

ДБР відкрило нове кримінальне провадження щодо Парубія

Андрій Парубій

ДБР розслідує справу про заворушення в Одесі у 2014 році й називає Андрія Парубія ініціатром масових безладів.

Про це повідомляє народний депутат з Європейської солідарності Андрій Парубій на своїй сторінці у Фейсбуці.

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом створення та координування екс-спікером Верховної Ради 8 скликання та народним депутатом від Європейської солідарності Андрієм Парубієм озброєних угрупувань з метою вчинення масових заворушень 2 травня 2014 року в Одесі.

"ДБР відкрило проти мене кримінальне провадження. За організацію захисту Одеси весною 2014 року. Щоправда, у своєму листі ДБР це називає "масовими заворушеннями" – наголосив Андрій Парубій.

За його словами, "протидія української влади і громадянського суспільства гібридному захопленню путінською Росією всього нашого південного сходу – восьми українських областей, через захоплення влади проросійськими силами у обласних центрах, зокрема, і в Одесі – тут вже класифікується однозначно – як "факт створення і координування Парубієм А.В. громадських озброєних угрупувань з метою вчинення масових заворушень 02.05.2014 на території м.Одеси".

Нагадаємо, на початку вересня ДБР відкрило кримінальне провадження за фактом можливого перешкоджання Парубієм здійсненню виборчого права. А ще у квітні суд зобов'язав НАБУ відкрити кримінальне провадження проти нього за розтрату держкоштів та перевищення службових повноважень.

Андрій Парубій пройшов до Верховної Ради у складі партії Європейська солідарність на позачергових виборах до парламенту 21 липня цього року. А на виборах восени 2014 року він став нардепом від політичної партії Народний фронт. У квітні 2016 року Верховна Рада відправила у відставку уряд Арсенія Яценюка і призначила прем'єр-міністром Володимира Гройсмана, а Андрій Парубій став новим спікером Верховної Ради.

У 2018 році Парубій задекларував 879 тис грн доходу і 1,6 млн грн готівки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.