Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

акція протесту у Львові

Вівторок, 24 вересня 2019, 10:04

Львівську облраду пікетують через зняття мораторію на землю та події у Соснівці

акція протесту у Львові

Більше 30 пікетувальників вимагають у обласної влади звернутися до уряду щодо продовження мораторію на землю та звільнення Василя Віконського.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні, зранку, перед будівлею Львівської обласної ради, де сьогодні стартує сесія, зібралися близько 30 активістів з плакатами, а також вони привезли із собою трактори.

Протестувальники влаштували мирну акція протесту з вимогою до депутатів звернутися до Верховної Ради та уряду й висновити протест планам президента Володимира Зеленського та його оточення скасувати мораторій на продаж землі.

Крім цього, активісти також вимагають звільнити керівника Головного управління Національної поліції у Львівській області Василя Віконського через події у Соснівці.

Нагадаємо, 21 вересня в селі Сілець на залізничній колії станції "Соснівка" Сокальського району активісти заблокували вагони ДП "Львіввугілля", завантажені вугіллям з Росії.

Правоохоронці затримали 28 блокувальників й відкрили кримінальне провадження, у зв'язку з цим активісти вимагають від влади припинити співпрацю з Росією та звільнити начальника ГУ Нацполіції Львівщини Василя Віконського з посади.

Сьогодні голова Львівської ОДА Маркіян Мальський також попросивВасиля Віконського написати заяву на звільнення й цим вчинком виконати вимоги активістів.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.