Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Василь Віконський

Вівторок, 24 вересня 2019, 12:10

Блокувальників вагонів із російським вугіллям у Соснівці розігнали за наказом Віконського

Василь Віконський

Василь Віконський доручив провести службове розслідування щодо перевищення поліцейськими своїх повноважень під час акції у Соснівці й підтвердив, що дав наказ на розгін активістів.

Про це сьогодні під час сесії Львівської обласної ради повідомив керівник Головного управління Національної поліції у Львівській області Василь Віконський.

Як заявив Віконський, саме він віддав наказ на розгін активістів, які 21 вересня в селі Сілець на залізничній колії станції "Соснівка" Сокальського району заблокували вагони ДП "Львіввугілля", завантажені вугіллям з Росії.

"Я особисто віддавав наказ. Після того, як працівники поліції застосували сльозогінний газ, операція була призупинена. А біля людей на залізничній колії залишився один поліцейський, який був присутній там півгодини, – це я" – пояснив Василь Віконський.

За його словами, жодного наказу про силовий розгін активістів він не давав: "про відтіснення – наказ я давав. І перше відтіснення – воно було без жодних перевищень повноважень".

Також частина правоохоронців під час розгону блокувальників була без пізнавальних знаків, шевронів.

"Я побачив це у процесі операції, але змоги це зупинити не зміг, бо люди у шевронах і без були змішані. Я призначив службове розслідування" – розповів Віконський.

Нагадаємо, сьогодні зранку громадські активісти увірвалися у приміщення Львівської ОДА, де проходила апаратна нарада голови Львівської ОДА Маркіяна Мальського, та закликали Василя Віконського написати заяву на звільнення через події у Соснівці.

Натомість Віконський заявив, що відмовляється писати заяву. Він пояснив, що його призначили на цю посаду згідно з наказом голови Нацполіції України й можуть звільнити лише за наказом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.