Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

дерев'яна церква у Глиниці

castles.com.ua

Понеділок, 30 вересня 2019, 17:23

Львівська фірма відреставрує дерев'яну церкву ХІХ століття на Яворівщині

дерев'яна церква у Глиниці

Церкву Св. Апостолів Петра і Павла у Глиниці відреставрують за 3,6 млн грн.

Департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської обласної державної адміністрації провів тендер у системі ProZorro на реставрацію  дерев'яної церкви Св. Апостолів Петра і Павла (Різдва Пресвятої Богородиці) у селі Глиниці Яворівського району, яку переможець тендеру має здійснити до 31 грудня 2020 року.

Аукціон стартував 10 вересня, участь у ньому взяли Львівське спеціальне науково-реставраційне проектно-виробниче управління "Львів-реставрація" та колективне підприємство "Центр комплекс" Львівської обласної асоціації інвалідів Всеукраїнської організації інвалідів "Союз організацій інвалідів України", які запропонували відновили церкву за 3 672 865 грн й 3 794 728,70 грн відповідно. Переможцем обрали управління "Львів-реставрація".

Додамо, очікувана вартість послуг становила 3 888 809 грн.

Як вказано у закупівлі, під час реставрації у храмі відновлять фасад, вікна та двері, облаштують огорожу хорів, пофарбують та встановлять захист від блискавок.

Церква Св. Апостолів Петра і Павла (Різдва Пресвятої Богородиці) – пам'ятка архітектури місцевого значення, зведена у 1821 році.

За даними порталу YouControl, Львівське спеціальне науково-реставраційне проектно-виробниче управління "Львів-реставрація" зареєстроване у Львові з 1996 року. Керівником фірми і кінцевим власником є Володимир Пащак (село Зимна Вода Пустомитівського району). Він також є власноком ТзОВ "Українські джерела" (виробництво безалкогольних напоїв; виробництво мінеральних вод та інших вод, розлитих у пляшки).

Розмір статутного капіталу підприємства становить 469 250 грн.

Додамо, станом на 2018 рік, за 27 років на Львівщині вщент згоріло 28 стародавніх дерев'яних церков та виникло 108 пожеж у храмах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.