Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Історія нескореної Церкви

lvivrada.gov.ua

Середа, 25 вересня 2019, 10:16

У Львові пройшла виставка Історія нескореної Церкви

Історія нескореної Церкви

Виставка складається з понад 6000 церковних артефактів та особистих речей митрополита Шептицького.

Як проінформував депутат Львівської міської ради Юрій Кужелюк, розпочалася виставка "Історія нескореної Церкви", яку ініціював отець Севастіяном, настоятелем храму Климентія Шептицького (вул. М. Кривоноса, 1). Він зібрав унікальну колекцію з понад 6000 церковних артефактів, творів мистецтва та особистих речей митрополита.

За словами Кужелюка, виставка проходила в приміщенні майбутнього музею митрополита Шептицького на першому поверсі приміщення колишнього монастиря. Два інших поверхи зараз використовує Університет внутрішніх справ для навчального процесу.

"Бюрократична тяганина щодо передачі двох верхніх поверхів для музею триває багато років, але справа застрягла на рівні державних структур, а точніше МВС, яке то погоджує, то не погоджує передачу вказаних приміщень. Щодо першого поверху, то справа поки що рухається завдяки зусиллям отця Севастіяна. Міська рада цього року профінансувала виготовлення проекту реставрації приміщень, а обласна рада виділила з бюджету 750 тис. гривень на проведення реставраційних робіт" – зазначив Юрій Кужелюк.

"Зараз розробили проектно-кошторисна документація, яка пройшла експертизу та невдовзі буде оголошено тендер на проведення робіт. Цього року будуть використані гроші обласної ради, а на наступний рік передбачатимемо фінансування з міського бюджету. Адже створення музею митрополита Андрея Шептицького – справа честі міста Львова", – додав депутат.

Публікація у рамках Програми висвітлення діяльності міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.