Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сесія облради

Середа, 25 вересня 2019, 10:51

Депутати Львівщини вимагають у Зеленського розібратися із ситуацією щодо ДБР і Парубія

сесія облради

Львівська облрада звернулися до президента щодо ситуації, яка склалася довкола відкриття ДБР кримінальної справи проти Парубія через події в Одесі 2014 року.

Вчора, 24 вересня, на сесії Львівської обласної ради депутати ухвалили заяву щодо ситуації довкола Державного бюро розслідувань, порушеного провадження за фактом створення і координування громадських угруповань з метою вчинення масових заворушень, які відбулися 2 травня 2014 року в Одесі, та альтернативної позиції відносно цих подій.

Зокрема, депутати звернулися до президента, голови СБУ, генпрокурора із закликом скасувати проросійке формулювання порушеного ДБР кримінального провадження за заявою Андрія Портнова, у якій загони народної самооборони називають "підконтрольними А. Парубію озброєними громадськими угрупуваннями, що скоїли терористичний акт".

"Таке кримінальне провадження інспіроване прокремлівськими силами, і є елементом російської агресії проти України, а дії посадових осіб ДБР, причетних до його реєстрації і розслідування підпадають під статтю "Державна зрада". Ми, депутати Львівської обласної ради, заявляємо про неприпустимість легітимації правоохоронним органом, яким є Державне бюро розслідувань, подібних антиукраїнських суджень та трактувань подій російсько-української війни. Такі дії є початком системного наступу на всіх захисників України" – йдеться у заяві.

                  

Нагадаємо, нещодавно ДБР відкрило справу про заворушення в Одесі у 2014 році й називає екс-спікера Верховної Ради 8 скликання та народного депутата від Європейської солідарності Андрія Парубія ініціатром масових безладів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.