Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

наркоторговці

ГУ НП у Львівській області

Середа, 25 вересня 2019, 11:00

У Львові поліцейські затримали банду наркоторговців

наркоторговці

Чоловіки через Інтернет продавали наркотичні та психотропні речовини канабіс та амфетамін та вирощували коноплю.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

23 вересня правоохоронці затримали організатора та трьох виконавців, які здійснювали збут наркотичного засобу "канабіс" та психотропної речовини "амфетамін".

Зловмисниками виявилися мешканці Львова, віком 19-26 років, один з яких – раніше судимий. Чоловіки через мережу Інтернет приймали замовлення від наркозалежних і після перерахунку грошей на банківську картку робили на території Львова так звані "закладки".   

Крім того, правоохоронці встановили постачальника наркотичного засобу "канабіс". Ним виявився раніше судимий 55-річний мешканець Львівщини.

"Впродовж кількох місяців ми проводили документування незаконних дій зловмисників. Це дуже важливий етап, від якого залежить хід досудового розслідування та міра покарання за скоєне. Нам вдалося затримати не лише закладчиків, а й встановити організатора та постачальника наркотичних речовин. За цей рік це вже друге таке злочинне угруповання, діяльність якого нам вдалося припинити" – зазначив заступник начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області полковник поліції Тарас Сабанюк.

Поліцейські провели санкціоновані обшуки за місцем проживання та реєстрації зловмисників, під час яких виявили та вилучили амфетамін, канабіс, кущі коноплі та спеціальне обладнання для її вирощування. А також не зареєстровані рушницю та два пістолети, набої різного калібру, банківські карти, мобільні телефони та інші речові докази.

Організатора та виконавців затримано, їм повідомлено про підозру у скоєнні злочину, а саме незаконного виробництва, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів.

Невдовзі суд обере їм міру запобіжного заходу. Мешканцям Львова загрожує від 6 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також зараз вирішується питання щодо повідомлення постачальнику про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

Триває досудове розслідування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.