Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Віталій Пугач

ФБ Пугача

Середа, 25 вересня 2019, 14:38

Пугачу світять теплі спогади про Грибовичі під гарячий чифір

Віталій Пугач

Обвинувальний акт проти екс-директора ЛКП "Збиранка", якого зловили на хабарі, скерували до суду.  

Про це повідомляє прокуратура Львівської області.

Правоохоронці завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно екс-керівника ЛКП "Збиранка" Віталія Пугача, якого затримали 1 квітня під час отримання частини хабара у понад 400 тис грн. Загалом посадовець очікував на 4,7 млн грн. 

За ці кошти Пугач обіцяв підприємцю посприяти у визнанні його переможцем торгів та підписати з ним договір на поставку вапна для станції очистки фільтратів Грибовицького сміттєзвалища. 

Згодом, 3 квітня, Пугача відсторонили від роботи та обрали для нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 405 тис грн.

Цього понеділка, 23 вересня, обвинувальний акт скерували до суду. Дії екс-директора "Збиранки" кваліфікували як одержання службовою особою неправомірної вигоди у великому розмірі та вимаганням (ч.3 ст.368 КК України).

Зазначимо, санкція інкримінованої статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у серпні минулого року Пугача оштрафували на 119 гривень за перешкоджання журналістській діяльності. Чиновник напав на журналістів видання "Львівський портал" на території Грибовицького сміттєзвалища та пошкодмв штатив для смартфона.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.