Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Цимбалюк

Середа, 25 вересня 2019, 15:52

Цимбалюк просить монобільшість у Верховній Раді не забувати про парламентаризм

Михайло Цимбалюк

Народний депутат Михайло Цимбалюк зазначив, що монобільшість у парламенті матиме як позитивні, так і негативні наслідки.

Про це сьогодні під час прес-конференції заявив народний депутат України, голова ВО "Батьківщини" на Львівщині Михайло Цимбалюк.

"Насамперед щодо монобільшості, це справді вперше в історії українського парламенту ми маємо таку ситуацію, що одна політична сила створила більше ніж 226 голосів свою одноосібну більшість, але чи добре це чи погано мабуть покаже час" – заявив Михайло Цимбалюк.

На його думку добре те, що політична сила не запрошує нікого в коаліцію і не відбувається поділ відповідальностей.

"Але є інший бік медалі, ми не маємо забувати про парламентаризм, і монобільшість має зважати на те, що в сесійній залі, хоча і на гальорці, але є представники українського народу, нас обирав народ і ми маємо право бути почутими" – зазначив народний депутат.

Він вважає, що важливо, щоб законопроекти, які пишуть депутати, що не належать до монобільшості, теж розглядали в сесійній залі.

"Закони, які ми приймали в першу ніч, справді потрібні в подальшому, бо президент і правляча партія перед виборами обіцяла людям. Зараз вони виконують свої обіцянки, і це позитив, але чи це найголовніше для українського народу. Турборежим потрібний, бо цього хоче український народ, але якою ціною, тут треба бути дуже обережними" – додав Михайло Цимбалюк.

Також він наголосив на тому, що коли уряд приймає першочергові законопроекти, він повинен втілювати їх в життя, тому всі урядовці повинні бути присутніми в сесійній залі.

"Коли питають, чи ми у владі чи в опозиції, я тоді питаю тих колег, які були в попередньому парламенті, а ви ж мали більшість, чому ж ви не прийняли закон про опозицію, мабуть, боялися, що прийдеться віддати певні комітети опозиції, а європейська опозиція – це коли комітет свободи слова, бюджетний, регламентний належить саме опозиції. Через це Батьківщина сьогодні не в опозиції" – зазначив політик.

Він також висловив впевненість, що співпраця з монобільшістю буде налагоджена, оскільки мета в кожного – забезпечити добробут громадян.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.