Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

26 BookForum

Форум видавців

Четвер, 26 вересня 2019, 13:01

26 BookForum у Львові відвідали понад 25 тисяч осіб

26 BookForum

18-22 вересня у Львові та у понад 30 локаціях міста проходив 26 BookForum.

Про це повідомляє ГО "Форум видавців".

Події 26 BookForum, який проходив у Львові 18-22 вересня, відвідали понад 25 тисяч львів’ян та гостей міста, а участь у ньому взяли літератори із 30 країн: Австрія, Азербайджан, Білорусь, Болгарія, Велика Британія, Греція, Грузія, Ізраїль, Іран, Індія, Італія, Іспанія, Литва, Латвія, Ліван, Македонія, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Польща, Португалія, Сербія, Словаччина, США, Туреччина, Франція, Хорватія, Чехія, Швеція, Шотландія.

У програму 26 BookForum відбулося 750 подій, серед них – 250 дискусій на суспільно важливі теми, були присутніми 75 іноземних авторів. За статистикою, серед відвідувачів подій 26 BookForum – 77% жінок і 23% чоловіків, а близько 60 000 підписників стежили за подіями BookForum у Facebook, Instagram і Twitter.

Загалом книжковий ярмарок в Палаці Мистецтв  відвідало 31 610 особи, з них: 15 876 осіб придбали квитки, 5 676 особи пенсійного віку, 4 846 особи пільгових категорій.

На 26 BookForum приїхали індійські поети Соннет Мондаль, Шанта Ачарья та Кавіта Джиндал. Креативні міста ЮНЕСКО представляла Почесна амбасадорка Доброї Волі, італійська поетка Марія Франческа Мерлоні, а також була присутня володарка літературної премії Європейського Союзу, письменниця з Македонії Лідія Дімковська.

Гостем 26 BookForum також став автор 25 книжок, професор Джефрі Сакс. 

У межах фестивалю відбувся X Львівський міжнародний бібліотечний форум, організований Українською бібліотечною асоціацією. Фокус-тема бібліофоруму – "Нова бібліотека – відповідальність кожного".

Урочисте відкриття 26 Львівського міжнародного BookForum відвідали 500 осіб, а 800 людей взяли участь у Ночі поезії та музики non-stop, ще 650 осіб прийшли на презентацію книги Олега Сенцова "Маркетер", 650 людей були на зустрічі з індійською письменницею, лауреаткою Букерівської премії Арундаті Рой, а 500 людей слухали тексти з нової книжки Сергія Жадана у виконанні автора під контрабас-імпровізацію музиканта світового рівня Марка Токаря.

Додамо, вперше під час BookForum здійснювався переклад подій на жестову мову: 14 з них  стали інклюзивними для людей, які не чують. Серед них – презентації книг, дискусії, воркшопи, також на жестову мову перекладали події для дітей. Вперше відбулися спеціальні проекти: "Жива сцена", "Поезія", "Фікшн: Романтична література", "Фікшн: Історична література".

У межах 26 BookForum також відбувся з’їзд міст літератури ЮНЕСКО, на який приїхали представники з 6 міст, та проект Українсько-єврейська зустріч.

На проспекті Свободи було розміщено Ветеранський намет. Основна мета організаторів – популяризація літератури про війну. Тут було представлено різні літературні жанри: вірші, аналітичні матеріали, любовні романи, дитячі книжки та ін.

За словами організаторів, у ветеранському наметі було продано понад 1800 книжок, свої видання реалізували близько 60-ти авторів. Там можна було особисто поспілкуватися з авторами книг, проконсультуватися з волонтерами щодо представленої літератури.

27 BookForum 16-22 вересня 2020 року у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.