Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

кадастр

agronews.ua

Понеділок, 30 вересня 2019, 15:47

Кабмін планує створити нову Генеральну схему планування території України

кадастр

В планах уряду також створити Єдину державну електронну систему в сфері будівництва.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Кабінет Міністрів України планує розробити нову Генеральну схему планування території України та інтегрувати всі земельні реєстри в Містобудівний кадастр для забезпечення відкритого та дистанційного доступу громадян.

Такі плани закладено в програмі діяльності уряду, текст якої оприлюднено на сайті Верховної Ради.

"Ми розробимо нову Генеральну схему планування території України та на законодавчому рівні визначимо вимоги про необхідність розробки й актуалізації іншої містобудівної документації для прогнозування розвитку територій, визначення та раціонального взаємного розташування зон житлової та громадської забудови, виробничих, рекреаційних, природоохоронних, оздоровчих, історико-культурних та інших зон і об'єктів" – йдеться в документі.

Згідно з ним, Кабмін також планує створити єдиний державний Містобудівний кадастр, у який будуть інтегровані всі земельні реєстри та кадастри, з актуальною містобудівною документацією та іншою інформацією в суміжних сферах, на які може впливати будівельна діяльність.

Крім того, в планах уряду - створити Єдину державну електронну систему в сфері будівництва, зокрема електронний кабінет забудовника, і впровадити параметричний метод нормування в будівництві, щоб нові будівельні норми відповідали міжнародним принципам.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.