Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

забруднення довкілля

Понеділок, 30 вересня 2019, 16:15

Екологи перевіряють грунт біля села Чишки на вміст забруднюючих речовин

забруднення довкілля

Після масштабної пожежі на хімічному підприємстві мешканці поскаржилися, що вода з гасіння вогню могла потрапити у грунтові води.

Про це повідомляє прес-служба Держекоінспекції у Львівській області.

26 вересня працівниками Інспекції на підставі повідомлень жителів с. Чишки Пустомитівського району стосовно негативних наслідків пожежогасіння, що відбулося на підприємстві із легкозаймистими речовинами здійснено заходи державного нагляду.

"Місцеві мешканці наголосили на тому, що вода, яка застосовувалася для гасіння пожежі потрапила у грунт із подальшим потраплянням у грунтові води та може негативно вплинути на умови їх проживання" – йдеться у повідомленні.

Працівниками відділу інструментально-лабораторного контролю Інспекції відібрано проби грунту для проведення досліджень на предмет виявлення перевищень вмісту у ньому забруднюючих речовин. 

Нагадаємо, 30 серпня, у селі Чишки Пустомитівського району на вулиці Лесі Українки, 53 виникла пожежа на території підприємства "Ніка Друк", площею 800 кв.м, що займається виготовленням пакувальних матеріалів, промислової та побутової хімії.

Додамо, 2 вересня екологи відібрали проби ґрунту села Чишки Давидівської ОТГ в Пустомитівському районі, поблизу ПП "Бізнес-Інтер-Груп", де знаходиться фірма "Ніка Друк". За результатами досліджень, у відібраних пробах виявили перевищення заліза і цинку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.