Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

ecobum.io.ua

Вівторок, 13 листопада 2012, 17:51

Компанія «Оліяр» отримала 5 млн. євро кредиту для будівництва заводу на Львівщині

Один із провідних виробників рослинної олії в Україні, ПП «Оліяр» взяв кредит у розмірі 5 млн. євро для фінансування будівництва олійноекстракційного заводу у Ставчанах Пустомитівського району Львівщини.

Підприємство отримало кредит від АТ «Ерсте Банк». Фінансування надане у формі непоновлюваної кредитної лінії в межах двох траншів у розмірі 2 млн. євро та 3 млн. євро. Період кредитування – 5 років з відтермінуванням першого платежу на 6 місяців.

За словами Віталія Олейніка, комерційного директора ПП «Оліяр», частина будівництва фінансуватиметься компанією самостійно, а частина завдяки співробітництву з «ЕрстеБанком».

«Новий завод не лише збільшить об’єми виготовлення нашого підприємства і дозволить посилити нашу позицію на ринку, але й суттєво збільшить об’єм переробки насіння рослинних культур у всьому західному регіоні», – каже топ-менеджер.

Будівництво нового олійноекстракційного заводу у Львівській області (с. Ставчани) почалось 2012 року. Планується, що перші лінії з переробки соняшникової олії та соєвих бобів будуть введені в експлуатацію в першому кварталі 2013 року, а з третього кварталу 2013 року запрацюють цехи з переробки насіння рапсу.

Варто зазначити, що торговий дім «Майола» (ПП «Оліяр») замикає трійку найбільших експортерів соняшникової олії в Україні. На нього припадає 6,7% експорту олії (близько 220 тис. тон).

Найбільшим виробником соняшникової олії в Україні є група компаній Андрія Веревського «Кернел». За 2011-2012 роки ця компанія виробила 29,1% всієї олії в Україні.

Джерело: Дело

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.