Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міськрада

Середа, 2 жовтня 2019, 14:37

Депутати Львівської міськради оприлюднили заяву щодо формули Штайнмаєра

Львівська міськрада

Голови фракцій Львівської міськради обурені підписанням формули Штайнмаєра і вимагають від керівництва України негайно пояснити суспільству хід подальших кроків.

Про це повідомляє Інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

Подаємо текст заяви повністю:

"Ми, депутати Львівської міської ради, обурені незрозумілою ситуацією щодо реалізації Мінських домовленостей і підписанням так званої "формули Штайнмаєра". Відсутність спілкування Президента України з суспільством спричиняє підозри у можливій здачі інтересів України російському агресору.

Мир у будь-який спосіб – недопустимий! Тисячі українців віддали свої життя заради зупинки агресора і захисту територіальної цілісності України. Викликає нерозуміння розведення військ по всьому фронту, тобто відхід з тих територій, які Збройні Сили України відвоювали протягом останніх років.

Вимагаємо від військово-політичного керівництва України негайно пояснити суспільству хід подальших кроків. Попереджаємо про недопустимість будь-яких поступок щодо проведення виборів на окупованих територіях до завершення виводу російських військ і найманців, роззброєння незаконних формувань і взяття під контроль кордону українськими військами.

Підписавши Харківські угоди, Янукович став на зрадницький шлях відмови від незалежності України. Результат дій Януковича – відомий. Не допустімо повторення цих подій.

Українці заплатили занадто високу ціну, щоб тепер здатися на милість агресора".

Нагадаємо, сьогодні депутати Львівської облради підтримали заяву щодо неприпустимості відведення сил і засобів Збройних сил України з лінії фронту й недопущення капітуляції України у російсько-українській війні. Крім цього, депутати запропонували провести наступну сесію Львівської обласної ради у Києві під Офісом президента.

Нагадаємо, сьогодні вночі у представники Національного корпусу влаштували акцію протесту під стінами обласного управління СБУ проти погодження владою "формули Штайнмаєра" щодо виборів на окупованому Донбасі. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.