Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Москаленко

ФБ Андрія Москаленка

Середа, 2 жовтня 2019, 17:30

Власники вілли Бачевського затягнули Москаленка до суду

Андрій Москаленко

Андрія Москаленка викликали до суду за оштрафування фірми, яка добудовувала віллу Бачевського. 

Про це нардеп повідомив на своїй сторійнці у Фейсбук. 

Сьогодні, 2 жовтня, пройшло перше засідання суду щодо позову на заступника міського голови Львова Андрія Москаленка.

Нагадаємо, 27 березня адміністративна комісія при виконкомі Львівської міськради, очолювана Москаленком, оштрафувала ПП "Кас Консалтинг" на 170 тис грн за будівництво скляної конструкції над входом у віллу Бачевського на вул. Вітовського, 35а.

"Ми давали представнику фірми декілька можливостей з'явитись на наші засідання, але не прийшов. Ця конструкція не має жодних підтверджених документів, ми наклали максимальний передбачений законом за подібні порушення штраф на юридичну особу в розмірі 170 тис грн", – зазначав тоді Андрій Москаленко.

Згодом ПП "Кас Консалтинг" звернулось до суду, щоб оскаржити рішення.

Як повідомив Андрій Москаленко, сьогодні на першому засіданні він клопотався залучити до справи виконавчий комітет Львівської міськради як третю сторону, "оскільки дана справа має значний суспільний інтерес".

Як доказ позивач ПП "Кас Консалтинг" надав лист від Міністерства культури, який не надає точної відповіді на питання, чи є вілла Бачевського пам'яткою архітектури.

Наразі в засіданні оголошено перерву до 12.00 год 28 жовтня.

За інформацією YouControl, ПП "Кас Консалтинг" зареєстроване на вул. Китайській у Львові. Фірма займається управлінням власними та орендованими приміщеннями. Її директором є Сергій Кондратюк, а власницею Юлія Вакуленко.

Раніше, ззовні будинку провели незаконні роботи – заміну вікон і фарбування фасаду. За це адмінкомісія міськради у серпні 2018 року наклала  на власника штраф у розмірі 17 000 гривень.

Зазначимо, Вілла Бачевського – пам'ятка архітектури місцевого значення, збудована у 1926 році. Архітектор – Вітольд Якімовський. У міжвоєнний час у цьому будинку на вулиці Pełczyńska, 35 (нині вул. Вітовського) проживав власник лікеро-горілчаної фабрики Стефан Бачевський. У часи панування Польщі тут розміщувався почесний консулят Австрії, а в часи СРСР – дитячий садок.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.