Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

аварія літака АН-12

Нацполіція

П'ятниця, 4 жовтня 2019, 11:46

Поліція відкрила кримінальне провадження щодо аварійної посадки літака поблизу Львова

аварія літака АН-12

Правоохоронці відкрили провадження за фактом не дотримання правил безпеки та експлуатації повітряного транспорту. 

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції у Львівській області. 

Поліція відкрила провадження щодо аварійної посадки вантажного літака АН-12 за ч.3 ст.276 (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, сьогодні, 4 жовтня, о 07:10 год при заході на посадку на відстані 13,7 км до міжнародного аеропорту "Львів" зник з радару транспортний літак Ан-12. Його знайшли на відстані 1,5 км від злітно-посадкової смуги, поблизу села Сокільники Пустомитівського району, де він здійснив аварійну посадку.

На борту перебувало 8 осіб, з них 7 чоловік екіпажу та 1 супроводжуюча особа. П'ятеро людей загинули, ще 3 потрапили до лікарні.

Зазначимо, літак АНТ-12 авіакомпанії "Україна Аероальянс" летів з із Віго (Іспанія) до Стамбулу (Туреччина) і не мав сідати у Львові.

Як зазначив львівський міський голова Андрій Садовий, який приїжджав на місце подій, пілот попросив про посадку у львівському аеропорту, щоб дозаправитись, але у нього не вистачило пального долетіти до злітно-посадкової смуги кілька кілометрів. 

Наразі на місці події працює слідчо-оперативна група.

Правоохоронці встановлюють особи загиблих та обставини події. Санкція інкримінованої статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк до десяти років.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.