Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

тест для вагітних

zhinka.net.ua

П'ятниця, 4 жовтня 2019, 21:57

Сінево впровадила унікальний тест для вагітних на виявлення генетичних відхилень дитини

тест для вагітних

Основні переваги аналізів Veracity та VeraGene полягають у високій точності та у можливості тестування вже із 10-го тижня вагітності.

Мережа медичних лабораторій Сінево, що входить до холдингу Medicover (Стокгольм, Швеція), запустила на український ринок унікальні тести для майбутніх мам, які дозволяють виявити більшість генетичних захворювань дитини вже на ранніх термінах вагітності. 

Основні переваги аналізів Veracity та VeraGene полягають у високій точності (~99,9%) та у можливості тестування вже із 10-го тижня вагітності. Також тести є неівазивними, тобто передбачають лише забір венозної крові матері без проколювання плідного міхура. Таким чином, вони є абсолютно безпечними як для матері, так і для дитини.

Про це розповів Микола Скавронський, комерційний директор Сінево Україна.

"Це унікальний генетичний тест для вагітних. Він виявляє генетичні захворювання шляхом здачі крові. Багато попередніх методів були або недоступні, або обмежені. Коштували вони дорого і тому українці не завжди могли їх собі дозволити. Ми намагалися максимально наблизити міжнародну діагностику до українських реалій. Ми зробили цей тест максимально доступним для клієнтів" – повідомим він під час презентації нових тестів у Львові. 

"Завдяки тому, що Сінево має найбільше національне покриття: 255 відділень у 103 містах України, відтепер тест став доступним для кожної українки. Також окрім виявлення ризиків основних генетичних відхилень, майбутня мама вже з 10 тижня вагітності може дізнатися стать дитини" – наголосив  Микола Скавронський.

За перший місяць впровадження цього тестування в Україні, понад 100 майбутніх мам скористувалися цією можливістю. За цей час генетичні захворювання виявили у 20 вагітних.

"Тести допомагають виявити синдром Дауна, який стосується 1 дитини із 700 новонароджених, синдром Едвардса, синдром Патау та інші. Тест VeraGene може виключити понад 50 генетичних відхилень" – зазначила керівник відділу медичного маркетингу Сінево Україна Вікторія Факш. 

Розробником тестів є європейська компанія NIPD Genetics. Тести сертифіковані відповідно до міжнародного стандарту ISO 13485:2016 та мають акредитацію CAP (College of American Pathologists) та Clinical Laboratory Improvement Amendments.

Тести виконуються в лабораторії Medicover Genetics у Мюнхені, (Німеччина), яка є однією з лабораторій Synevo. Разом з Україною, тести були запущені в 10 країнах Європи, де представлена мережа Synevo та Medicover.

"По-перше, є можливість зменшити ризик переривання вагітності  через проведення інвазивної процедури. По-друге, коли жінка отримує негативний результат на захворювання, вона може бути повністю впевненою у спокійній вагітності, адже точність сягає 99,9%. У країнах, де неінвазивні перинатальні тести (НІПТ) стали рутинними під час вагітності, кількість інвазивних впала на 20% і продовжує падати далі" – зазначив директор з розвитку бізнесу NIPD Genetics виділив дві головні переваги нового тестування Харі Радхакришнан.

NIPD Genetics – європейська компанія, яку засновали у 2010 році з метою розробки та створення генетичних тестів. Компанія розробила власну методологію тестування і перші два їхні продукти це – Veracity та VeraGene. Ці тести представлені по всій Європі, у Південній Африці, Індії і навіть у Латинській Америці. Нещодавно NIPD Genetic стала партнером холдингу Medicover Genetics (Швеція), до складу якого й входить Сінево.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.