Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

забруднення довкілля

Понеділок, 7 жовтня 2019, 12:00

Концерн Мальви оштрафували за взуттєве забруднення довкілля

забруднення довкілля

Взуттєву фабрику концерну Мальви, який незаконно зводив будинки на  Тернопільській, викрили в забрудненні навколишнього середовища.

Про це повідомляє прес-служба Держекоінспекції Львівщини.

У ході планової перевірки ТзОВ "Львівська взуттєва фабрика "Мальви" екоінспектори виявили, що підприємство не веде обліку відходів, змішує їх, а також викидає забруднюючі речовини в атмосферне повітря без відповідного на це дозволу. 

Фабриці виписали штраф на суму 136 грн, відповідно до ст. 82-1, 82-4, ч.1 ст. 78 Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

За даними порталу YouControl, ТзОВ "Львівська взуттєва фабрика "Мальви" зареєстрована у 2014 році в місті Новояворівськ Яворівського району. Вона займається виробництвом взуття. Засновниками і власниками фірми є Наталія та Ярослав Олійники. Додамо, їм також належить ТзОВ "Львівська меблива фабрика "Мальви", у якої в червні 2018 року Львівська облрада замовила стільці для журналістів.

Обидві фірми входить до групи компаній "Мальви" разом із забудовником ТЗОВ "ДК "МАЛЬВИ", який спорудив дев'ять будинків замість запланованих п'яти на вул. Тернопільській у Львові та один з будинків звели на території, виділеній на дитсадок. У квітні цього року міський голова Львова Андрій Садовий закликав львів'ян не співпрацювати з компанією "Мальви".

"Я би не радив взагалі нікому купляти квартири у цієї компанії, бо це проблемні люди. Це ненадійна компанія. Вони просто маніпулюють свідомістю людей" – заявляв Садовий. 

А вже у липні міськрада створила комісію для розслідування ситуації із незаконними забудовами на Тернопільській. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.