Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

земельна ділянка

Вівторок, 8 жовтня 2019, 13:31

Понад 70% українців хочуть референдуму щодо запровадження продажу землі

земельна ділянка

Третина українців вважає, що запровадити продаж с-г земель можна тільки після всеукраїнського референдуму.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" з 28 вересня по 1 жовтня цього року.

Відповідно до них, 74% опитаних українців вважають, що рішення про запровадження продажу земель сільськогосподарського призначення потрібно прийняти тільки на всеукраїнському референдумі. Ще 17% – мають протилежну думку.

Якби у референдумі взяли участь лише опитані українці, тільки 19% з них підтримали б запровадження продажу землі. 73% проголосували б проти, 8% – не визначились. 

Загалом, опитування "Рейтингу" показало, що рішення про продаж землі підтримують молодші та заможніші респонденти, власники паїв, які самостійно їх обробляють. Однак не менше 60% з цих молодих та заможних не підтримують ініціативи про зняття мораторію. 

Також, продаж землі сільськогосподарського призначення іноземцям підтримують ще менше – лише 13% опитаних. Проти цього – 81% респондентів. Однак кожен п’ятий представник молодого покоління не проти дозволити іноземним громадянам купувати землю в Україні, решта виступають однозначно проти цієї ініціативи.

Опитування було проведено серед населення України від 18 років і старше. Методом особистого інтерв’ю соціологи опитали 2000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%.

Нагадаємо, на початку вересня Володимир Зеленський доручив ухвалити закон про скасування мораторію на продаж землі до 1 грудня 2019 року.

Зазначимо, мораторій на продаж землі введений в Україні в 2001 році. На початку жовтня 2016 року Верховна Рада продовжила його до 2018 року. 21 грудня Верховна Рада продовжила мораторій на продаж землі ще на 1 рік.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.