Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вул. Дорошенка, 2

google.com.ua

Середа, 9 жовтня 2019, 13:20

Садовий погодив архітектурний конкурс на будівництво готелю на Дорошенка

вул. Дорошенка, 2

Львівська міськрада проведе конкурс на проект готелю на вул. Дорошенка, 2, призовий фонд якого становитиме 50 тисяч доларів.

Сьогодні, 9 жовтня, під час засідання виконавчого комітету обговорили проект будівництва готелю на вулиці Дорошенка, 2 у Львові й члени виконкому підтримали проведення Міжнародного архітектурного конкурсу на найкращий проект.

Як заявив сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий, призовий фонд конкурсу складатиме 50 тисяч доларів. 

Зазначимо, про можливість проведення конкурсу щодо обрання проекту цього готелю у міськраді наголошували ще 27 вересня, під час попереднього засідання виконкому. Тоді управління архітектури порекомендувало провести конкурс на архітектурний конкурс, оскільки ця ділянка знаходиться в центральній частині міста. Таке рішення підтримав й Андрій Садовий, оскільки йому не сподобався проект, який запропонував архітектор забудовника.

Ще наприкінці вересня Софія Максимець та Леся Данчевська подали до міськради документи на будівництво готелю на вул. П. Дорошенка, 2, поруч із "Гранд Готелем" львівського бізнесмена та депутата Львівської міської ради від Блоку Петра Порошенка Григорія Козловського.

Як заявив сьогодні під час засідання виконкому Григорій Козловський, Софія Максимець (співласниця ТзОВ "Маріївка медікал енд термал СПА", яке належить Козловському та його дружині, співзасновниця разом із Козловським та його сином Святославом двох громадських організацій академії футболу) є його рідною дочкою й він запропонував особисто профінансувати проведення цього архітектурного конкурсу.

Додамо, відповідно до проекту, зараз на цій ділянці знаходиться занедбаний 2-поверховий будинок, який межує із "Гранд Готелем". У квітні цього року депутати міськради вилучили цю земельну ділянку з власності ТзОВ "Солодка вишиванка", яке понад 25 рокій надає в оренду й експлуатацію власне чи орендоване нерухоме майно. Власником цього підприємства є та сама Леся Данчевська, яка планує будувати готель.

Цю ділянку передали ОСББ "Свободи 11", з умовою, що на частині території, 0,0102 га, немає права капітального будівництва та посадки багаторічних дерев. За даними Youcontrol керівником ОСББ є Олег Дублянський, який також керує будівельною фірмою Григорія Козловського ПП "Телець".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.