Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вул. Дорошенка, 2

google.maps

Четвер, 26 вересня 2019, 10:51

Козловський запримітив козирне місце для нового готелю на Дорошенка

вул. Дорошенка, 2

Бізнес-партнери Григорія Козловського планують збудувати новий готель поруч із "Гранд Готелем" на вулиці Дорошенка, 2.

Відповідні містобудівні умови та обмеження розглядатимуть на засіданні виконавчого комітету Львівської міськради цієї п’ятниці, 27 вересня.

Містобудівні умови та обмеження на будівництво готелю з вбудованими торговими приміщеннями та конференц-залом на вул. П. Дорошенка, 2 у Львові можуть отримати Софія Максимець та Леся Данчевська. 

Відповідно до проекту рішення виконкому готель планують будувати на земельній ділянці площею 0,0995 га, яка є у приватній власності та призначена для будівництва та обслуговування будівель торгівлі. Зараз на проектованій ділянці знаходиться занедбаний 2-поверховий будинок, який межує із "Гранд Готелем" львівського бізнесмена Григорія Козловського. 

У міськраді встановили, що висота готелю не повинна перевищувати 22 метри, що орієнтовно 7-8 поверхів. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 97 %. Зазначимо, що проектована будівля готелю  знаходиться у межах історичного ареалу міста.

У квітні цього року сесія Львівської міськради вилучила цю земельну ділянку з власності ТзОВ "Солодка вишиванка", яке понад 25 рокій надає в оренду й експлуатацію власне чи орендоване нерухоме майно. Власником цього підприємства є та сама Леся Данчевська, яка планує будувати готель.

Натомість, депутати міськради передали цю ділянку ОСББ "Свободи 11", з умовою, що на частині території, 0,0102 га,  немає права капітального будівництва та посадки багаторічних дерев. За даними Youcontrol керівником ОСББ є Олег Дублянський, який також керує будівельною фірмою Григорія Козловського ПП "Телець".

Крім цього, за даними поратлу Youcontrol Софія Максимець, яка хоче отримати дозвіл на будівництво є співласницею ТзОВ "Маріївка медікал енд термал СПА", яке належить Григорію Козлоському та його дружині Юлії Козловській. Крім цього Софія Максимець є співзасновнипцею разом із Григорієм Козловським та його сином Святославом Козловським двох громадських організацій академії футболу.

Нагадаємо, 19 вересня під ча сесії Львівської міськради Козловський запропонував міському голові Львова Андрію Садовому облаштувати паркінг на площі перед Оперним театром, та заявив, що викупить 50 паркомісць для "Гранд Готелю".

Додамо, у липні цього року виконком дозволив компанії Козловського збудувати 20-ти поверхові готелі на перехресті Стрийська-Наукова

Зазначимо, приватний підприємець та депутат Львівської міськради від "Блоку Петра Порошенка" Григорій Козловський також є власником готельно-ресторанного комплексу "Святослав", пивного ресторану "Королівська пивоварня" у Львові й співласником будівельної компанії Avalon, яка зведе у Львові першу 25-поверхівку.

У березні 2018 року Григорій Козловський відкрив на площі Ринок, 36 новий ресторан у 5-поверховій колишній польській "кам'яниці Гєлязиновській". А також планує відкрити у Львові новий медичний центр на вулиці Раппопорта. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.