Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Григорій Козловський

Середа, 6 грудня 2017, 12:00

Співвласником Avalon'у, який зведе 25-поверхівку на Сихові, є Григорій Козловський

Григорій Козловський

Виконком Львівської міської ради дозволив звести на Сихові житловий комплекс із двома хмарочосами ТзОВ "Авалон статус", співзасновником якого є депутат міської ради Григорій Козловський.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів із засідання виконавчого комітету Львівської міської ради.

Сьогодні виконком міської ради затвердив містобудівні умови та обмеження для проектування об’єкта будівництва на будівництво ТзОВ "Авалон статус" багатоквартирних житлових будинків із вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом на просп. Червоної Калини, 60 (9 черг будівництва).

Як зазначив начальник управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради Юліан Чаплінський, у даному будівництві заплановано 1300 квартир, офісний та дитячий центри, парковка на 1000 місць. У відсотковому співвідношенні житлові приміщення становлять 60%, а комерція – 40%.

На засідання виконкому прийшли активісти ГО "Кращий Сихів", які мали зауваження до даного будівництва.

"Ситуація на Сихові сьогодні критична з інфраструктурою. Хоча ніхто не проти нового будівництва, але ми вимагаємо від забудовника гарантій того, що власне громадська функція будівництва буде дотримана, адже це все-таки зона Г-2, де в пріоритеті, згідно з законодавством, мають бути будівлі громадського призначення. Тобто у цьому випадку мало би бути навпаки – 60% комплексу мали б становити приміщення громадського призначення, а 40% – житло", – розповів активіст та архітектор Маркіян.

Також активісти наголосили на важливості будівництва нових шкіл та дитсадків для майбутніх мешканців житлового комплексу.

На виконкомі також був присутній бізнесмен та депутат Львівської міської ради від Блоку Петра Порошенка "Солідарність" Григорій Козловський, який під час обговорення зізнався, що є співвласником будівельної компанії Avalon.

Однак жодних гарантій щодо збереження головної громадської функції будівництва у зоні Г-2 він так і не дав, натомість звинуватив активістів у маніпуляціях.

"Я є співвласником компанії Avalon. Сьогодні тут є депутати зі Сихова, люди, які живуть на Сихові, у них є інше бачення, вони вважають, що у цьому районі потрібно будувати. Наш проект – це дорого і красиво, це те, що має освіжити Сихів. Щодо соціальних потреб, то ми дуже плідно працювали і з аріхтектурою, і з тими побажаннями, які були. Ми збільшили кількість паркомість із 500 на 1000, одна "свічка" була домінантна, то ми її опустили вниз, бо нам так рекомендували. Тобто консультації велися три місяці. На цій земельній ділянці стояли бетонні балки в аварійному стані, які могли в будь-який час впасти і когось вбити. Діти там лазили і грались у "войнушки", то чомусь раніше це нікого не хвилювало, а тепер ці активісти займаються маніпуляцією. Зараз зайде 100 сихівчан і вам пояснить, що вони хочуть там жити. І мої батьки там живуть, і моя племінниця. Я знаю, про що говорю. Якщо ви прийшли сюди влаштувати демагогію, то тут все демократично", – заявив Григорій Козловський.

Кореспондент Варіантів зауважив, що під самою малою сесійною залою сьогодні зібралось близько двох десятків людей. Серед них були присутні члени громадських організацій Львова (Назар Бай із "Розвитку громади"; Іван Спринський із "Рабів до раю не пускають"), а також Тарас Хаммер (Бобанич) із Правого Сектору. Після завершення виконкому між одним із членів ГО та сихівськими активістами виникла суперечка.

У свою чергу міський голова Львова Андрій Садовий зауважив, що щасливий від того, що на Сихові з'явиться найбільший у Львові торгівельно-офісний комплекс.

"Я щасливий, що ми у Львові можемо отримати найбільший офісно-торговий комплекс, який матиме 25 поверхів. Це є орієнтовно 1500 робочих місць, це – великий плюс для людей, які живуть на Сихові. 1000 паркомісць – це також серйозний плюс для того ареалу. Наступне питання – це центр розвитку дітей. Я би хотів, щоб власники комплексу розглянули можливість створення зони відпочинку для дітей, адже вони мають десь гуляти. Через дорогу від цієї земельної ділянки є парк. Якщо зробити з тих будинків (які зведе Авалон, – ред.) мостик, по якому діти зразу зможуть перейти у парк, а в ньому збудувати зону дитячого відпочинку, то це капіталізує на порядок житло. Тоді це буде атракційно і красиво", – додав Андрій Садовий.

Як писали Варіанти раніше, ТзОВ "Авалон статус" спорудить на Сихові житловий копмлекс на земельній ділянці, площею 2,1 га, що розташована відразу поруч із супермаркетом "Арсен".

Проект передбачає будівництво 6 багатоповерхівок та двох хмарочосів, висота яких сягає до 90 м, а це – 25 поверхів.

Цільове призначення земельної ділянки – для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури; категорія земель – землі житлової та громадської забудови.

Функціональне призначення земельної ділянки – зона Г-2 – торгово-ділові зони районного рівня з допустимим видом забудови – будівлі змішаного використання: з житловими квартирами на верхніх поверхах і розміщенням в нижніх поверхах об’єктів ділового, культурного, обслуговуючого і комерційного призначення при умові поверхового розділення різноманітних видів використання; житлові приміщення на 1 поверсі не допускаються.

Гранично допустима висота будинків становить 90 м.

Згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, ТзОВ "Авалон статус" зареєстроване саме на просп. Червоної Калини, 60.

Засновниками компанії є ТзОВ "Авалон Інкомпані" (Олександр Берба та Олександр Фтомін) та акціонерне товариство "Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд "Адамант", кінцевим бенефіціарним власником якого є також Олександр Берба.

Зауважимо, Олександр Берба є також засновником Житлово-будівельного кооперативу "Авалон комфорт-6".

Розмір статутного капіталу ТзОВ "Авалон Інкомпані" становить 10 000 грн. Основний виді діяльності підприємства вказаний як "організація будівництва будівель".

Додамо, що окраїни парку Івана Павла ІІ на Сихові активно забудовують: за супермаркетом на просп. Червоної Калини, 58 сьогодні розташований цілий житловий комплекс від будівельної компанії "Еко-Дім". Також поруч із ТЦ "Інтерсіті" на місці автостоянки збираються звести новий спорткомплекс.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.